Μία επιτυχημένη εξόρμηση που έγινε από κοινού με τους υπόλοιπους ορειβατικούς συλλόγους της Ηπείρου (Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας). Αν και το ταξίδι ήταν πολύωρο, ο προορισμός μας αντάμειψε. Περίπου 140 εκδρομείς και ορειβάτες γέμισαν το όμορφο και καταπράσινο νησί της Σαμοθράκης. Φτάνοντας αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί, απλά τακτοποιηθήκαμε στους τόπους διαμονής μας (ξενώνες και σκηνές).
Την επόμενη το πρωί προορισμός των περίπου 50 ορειβατών ήταν το όρος Σάος και η κορυφή του (Φεγγάρι 1611 μ). Πρόκειται για την πιο ψηλή κορυφή του Αιγαίου, απ' όπου η θέα σε Θράκη, Τουρκία - Ίμβρο και Λήμνο την καθιστούν μοναδική. Η ανάβαση είχε και στοιχεία σχετικής δυσκολίας, εκτός της υψομετρικής διαφοράς, καθώς ξεκινούσε από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι υπόλοιποι επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του νησιού που αποτελεί δείγμα της ομορφιάς και της ιερότητας του νησιού. Ακολούθησε η επίσκεψη στη Γριά Βάθρα, όπου οι πιο θαρραλέοι βούτηξαν στα κρύα νερά της.
Την Κυριακή περπατήσαμε στο ξακουστό φαράγγι του Φονιά με τους καταρράκτες και τις διαδοχικές βάθρες που αυτοί σχηματίζουν. Φυσικά, οι περισσότεροι βούτηξαν στα γάργαρα νερά του Φονιά μη χάνοντας κάθε ευκαιρία να απαθανατίσουν τη στιγμή. Ακολούθησε η επίσκεψή μας στην Χώρα ή Σαμοθράκη, η οποία κρύβει πολλές γραφικές γωνιές. Ο περίπατος ως το μικρό κάστρο της Χώρας προσέθεσε όμορφες εικόνες προς το χωριό, αλλά και τη θάλασσα. Φυσικά, μετά από όλα αυτά, ένα βραδινό γλέντι ήταν επιτακτικό! Σε ταβέρνα του νησιού ''απλώθηκε'' το αυθόρμητο κέφι για χορό.
Το τελευταίο πρωινό και πριν την αποχώρησή μας από το νησί πρόλαβαν οι ορειβάτες να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο. Έτσι αποχαιρετίσαμε την Σαμοθράκη έχοντας αποκομίσει όσα περισσότερα μπορούσαμε το μικρό αυτό διάστημα της παραμονής μας. Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε τη σημαντική συμβολή στην πραγματοποίηση αυτής της απόδρασης του φίλου Σαμοθρακίτη και μέλους του συλλόγου μας, Παρασκευά Μαλτέζου, ο οποίος φιλοξένησε στο χώρο του και τους κατασκηνωτές.