Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Λόγω των έκτακτων περιστάσεων το ΔΣ του ΕΟΣ Άρτας αποφάσισε την ακύρωση προς το παρών των ορειβατικών εξορμήσεων καθώς και το κλείσιμο του γραφείου μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εξορμούμε στο μακρινό Ταΰγετο με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας (2.407μ) αλλά και πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή. Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου. Αποτελείται κυρίως από ασβεστόλιθο και μάρμαρο, ενώ είναι πλούσιος και σε νερά. Το μεγαλύτερο μέρος των πλαγιών του καλύπτεται από έλατα και μαυρόπευκα.

Κοινή εξόρμηση με ΕΟΣ Πρέβεζας, ΕΟΣ Ιωαννίνων, ΕΟΣ Ηγουμενίτσας και ΕΟΣ Κέρκυρας.

1η Ημέρα: Σάββατο 6/6

Αναχώρηση από Άρτα για Σπάρτη (περίπου 7:30 ώρες)
Επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο είτε στην Ακροκόρινθο είτε στο Μιστρά.
Διανυκτέρευση στη Σπάρτη

 

2η Ημέρα: Κυριακή 7/6

Ορειβασία και πεζοπορία στον Ταΰγετο

Διαδρομές

1η ομάδα: Αναβρυτή - Πενταδάκτυλος - Καταφύγιο - Πηγή Μαγγανιάρη

Βαθμός δυσκολίας 3

Ώρες: περίπου 11

2η ομάδα:  Πηγή Μαγγανιάρη - Κορυφή Προφήτης Ηλίας

Βαθμός δυσκολίας 2

Ώρες: περίπου 7:30

3η ομάδα:  Πηγή Μαγγανιάρη - Πενταυλοί

Βαθμός δυσκολίας 1

Ώρες: περίπου 5

 

3η Ημέρα: Δευτέρα 8/6

Ορειβασία και πεζοπορία στο βόρειο Ταΰγετο

1η ομάδα: Καστόρειο -κορυφή Ξεροβούνα - Καστόρειο

Βαθμός δυσκολίας 2

Ώρες: περίπου 5-6

2η ομάδα:  Καστόρειο - Φαράγγι Μύλων - Καστόρειο

Βαθμός δυσκολίας 1

Ώρες: περίπου 4

 

Τα μέλη των  Συλλόγων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  στην εξόρμηση   θα πρεπει  να έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους με  πληρωμή προκαταβολής  50 ευρώ  μέχρι  τις  15 Μαρτίου.              Η τιμή περιλαμβάνει  δύο διανυκτερεύσεις, πρωινό και μετακίνηση και  είναι  100  ευρώ, πάντα με την επιφύλαξη ότι  το τελικό  κόστος θα διαμορφωθεί ανάλογα  με τις συμμετοχές .

(Υπάρχει δυνατότητα για λίγα μονά δωμάτια με  10  ευρώ επιπλέον)  . 

Όπως πάντα οτι και αυτή την φορά, οι θέσεις έχουν μοιραστεί στους Συλλόγους  για τα  μέλη τους. 

Ελπίζουμε οτι με την βοηθειά σας  και την υπομονή σας  η εξορμηση θά έχει ανάλογη επιτυχία  με τις δύο προηγούμενες.

Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 6977822897)

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου μας πως πλέον ο σύλλογος θα είναι ανοιχτός τις παρακάτω ώρες:

Δευτέρα 20:00 - 22:00

Τετάρτη 20:00 - 22:00

Παρασκευή 21:00 - 22:00

Στόχος του ωραρίου αυτού είναι περισσότερα άτομα να μπορέσουν να κάνουν χρήση της πίστας αναρρίχησης.


 

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε pdf εδώ

Κατεβάστε το πρόγραμμα στο κινητό εδώ

 

Ιανουάριος

 

12 Κοπή πίτας Αγία Παρασκευή Καταρράκτη

Περισσότερα...

Κοιτώντας τις ανεμογεννήτριες να φυτρώνουν στις κορυφογραμμές είναι δύσκολο να μην τις συγκρίνει κανείς με τεράστιους σταυρούς. Αποφασίσαμε λοιπόν πως ήρθε η ώρα να σταυρώσουμε τα βουνά, να σηκώσουνε αυτά με την σειρά τους στις πλάτες τους τις “αμαρτίες” του σύγχρονου τρόπου ζωής, να εξαλείψουμε ένα ακόμα στίγμα της θεϊκής παρουσίας στην γη. Και είναι γεγονός για όλους μας που έχουμε βρεθεί σε αυτές τις κορυφογραμμές πως έχουμε νιώσει αυτό το άγγιγμα της θεϊκής δημιουργίας, χωρίς καν να το έχουμε αναζητήσει, εκεί ακριβώς που χάνεται από το βλέμμα η ανθρώπινη παρέμβαση. Γιατί λοιπόν αντιδράμε, άνθρωποι που έχουν μάθει να αγαπάμε την φύση, σε μια τεχνολογία που είναι πιο φιλική προς αυτήν; Γιατί δεν υπάρχει τίποτα φιλικό και ήπιο, όπως χαρακτηρίζεται, στο να παρεμβαίνεις στους τελευταίους πυρήνες άγριας ζωής που έχουν απομείνει στην χώρα μας, μην υπολογίζοντας προστατευμένες ζώνες, αποξηλώνοντας δασικές εκτάσεις μόνο και μόνο για να ανοίξεις τεράστιους δρόμους για να περάσουν οι έλικες, προκαλώντας μόνιμη και ανεπανόρθωτη ζημιά στα ρέματα, τσιμεντάροντας εκτάσεις όσο ένα μικρο γήπεδο μπάσκετ εκεί ακριβώς που πηγάζουν τα νερά που μας συντηρούν. Και ρωτάμε και εμείς με την σειρά μας γιατί δεν εφαρμόζεται αυτή η τεχνολογία σε περιοχές που έχει ήδη παρέμβει ο άνθρωπος, με έτοιμους δρόμους και έτοιμα δίκτυα; Είναι το ζητούμενο μόνο η μέγιστη απόδοση, το μέγιστο κέρδος χωρίς να υπολογίζουμε καθόλου το περιβάλλον, τον άνθρωπο, την προοπτική μιας ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στην παράδοση, σε αυτό που μας άφησαν και με αυτό που πρέπει να αφήσουμε στα παιδιά μας; Είναι η προοπτική για αυτά μόνο μια εικονική πραγματικότητα και ένα τυποποιημένο περιβάλλον; Όχι, έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε και για αυτό συντασσόμαστε με τον αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές, ενάντια στην ισοπέδωση των βουνών μας.
 
 
 
 

Για να έχετε μια πλήρη εικόνα των βουνών μας και των έργων που γίνονται πατήστε εδώ.
 
 
 
 

Το ΔΣ  του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1414564

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 επισκέπτες και κανένα μέλος