Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

    Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 ο σύλλογός μας πραγματοποίησε μία εξόρμηση στο όρος Χατζή του νομού Τρικάλων. Μετά από περίπου 2 ώρες οδήγησης φτάσαμε στο χωριό Μεσοχώρα από όπου ξεκινά το μονοπάτι.

    Αφήνοντας πίσω μας τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αφήσαμε και την τελευταία ανθρώπινη παρέμβαση. Η ποιότητα χιονιού και οι καιρικές συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικές συντελώντας στη μεγιστοποίηση της απόλαυσης. Ως τους πρόποδες της κορυφής το πεδίο έχει ομαλές κλίσεις χωρίς κάποια δυσκολία, δίνοντας έτσι την άνεση στον πεζοπόρο να ανοίξει από νωρίς το βλέμμα του προς τον όγκο των Τζουμέρκων, τον Κριάκουρα, την Φούρκα, το Παχτούρι και το Αυγό. Η ανάβαση ως τον αυχένα, πριν την κορυφή, δεν είχε απαιτήσεις, καθώς δεν ήταν απαραίτητη η χρήση κραμπόν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι νιώθαμε ζεστή την αγκαλιά του χιονιού τριγύρω μας... Φτάνοντας στην κορυφή η θέα ξεδιπλωνόταν αβίαστα από τα Τζουμέρκα και τα Άγραφα, ως τον Όλυμπο... Η άπνοια επέτρεψε την παραμονή μας στην κορυφή (2.038 μ.) ώσπου να τη χορτάσουμε. 

 Η επιστροφή, φυσικά, ήταν πιο σύντομη και εύκολη αν και το χιόνι είχε αρχίσει σε κάποια σημεία να μαλακώνει...  

Σύνολο ωρών της εξόρμησης: 08:30

Περισσότερα...

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1211746

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 επισκέπτες και κανένα μέλος