Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Αριστερά παγωμένος καταρράκτης στους Μελισσουργούς, δεξιά από πάνω: παγετωνικός καταρράκτης Khumu, Everest από κοντά και μακριά, παγωμένη ορθοπλαγιά.Παγοαναρρίχηση είναι η μορφή αναρρίχησης στην οποία σκαρφαλώνονται επικλινείς σχηματισμοί πάγου. Συνήθως αναφέρεται σε ασφαλισμένες διαδρομές σε παγετωνικούς καταρράκτες (icefall, μέρος παγετώνα που χαρακτηρίζεται από ταχεία κίνηση και χαοτικές κρεβάς), παγωμένους καταρράκτες και βράχους στους οποίους υπάρχει παγωμένη υγρασία.

Τα είδη του πάγου μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Περισσότερα...

Παρακάτω γίνεται μια περιγραφή του βασικού αναρριχητικού εξοπλισμόυ. Πάντα πριν τη χρήση πρέπει να ελέγχεται για τυχόν φθορές.

 Μπωντριέ: Επιτρέπει να δεθεί ο αναρριχητής με ασφάλεια στο σκοινί. Αποτελείται από τη ζώνη και τους ιμάντες για τα πόδια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους. Η ζώνη έχει συνήθως μαξιλαράκια για άνεση και προστασί και θηλιές στις οποίες κρεμιούνται τα υλικά αναρρίχησης. Σε όλα τα μπωντριέ υπάρχουν ιμάντες στους οποίος δένουμε το σκοινί και υπάρχει μια διαφορετίκη θέση στην οποία δένουμε το οχτάρι.

Περισσότερα...

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
705702

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 επισκέπτες και κανένα μέλος