Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ιδρύθηκε το 1988. Αρχικώς σκοπός ήταν η ανάπτυξη των μονοπατιών στην περιοχή των Τζουμέρκων και ολόκληρου του νομού.

Οι πρώτες εξορμήσεις ήταν στα Τζουμέρκα, στα όρη Βάλτου και τον Κοκκινόλακο. Τα μονοπάτια συνήθως τα γνώριζε ένας ή δύο από την ομάδα και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν και μάθαιναν. Άλλες φορές οι γνώσεις προέρχονταν από πληροφορίες από ντόπιους ή περιγραφές σε περιοδικά. Καθώς η ομάδα του ορειβατικού συλλόγου μεγάλωνε και προστίθενται νέα και δυναμικά μέλη αυξάνονταν και οι δυσκολία των διαδρομών.Σύντομα ο σύλλογος άρχισε να εξορμεί και εκτός νομού στις οροσειρές της Ηπείρου (Τύμφη και Σμόλικα) αλλά και τον Όλυμπο. 

Ένας άλλος τομέας στον οποίο άρχισε να δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας είναι η αναρρίχηση. Διοργανώνεται σχολή αναρρίχησης και από εκεί θα βγουν πλέον άτομα καταρτισμένα και με γνώσεις. Το 2018 εγκαινιάζεται στο γραφείο του ορειβατικού συλλόγου πίστα αναρρίχησης που σκοπό έχει να προπονήσει νέους ορειβάτες και αναρριχητές.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
822825

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος