Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Κορυφή ΓεροντόβραχοςMια μικρή αλλά ευχάριστη παρέα μελών του συλλόγου βρέθηκε στις πλαγιές του Παρνασσού. Ξεκινώντας από το καταφύγιο Δέφνερ ανηφορίσαμε με στόχο τον Γεροντόβραχο (2.370μ) και στην συνέχεια την κορυφή Λίακουρα (2.457μ). Η ορατότητα δεν ήταν πολύ καλή λόγο της αφρικανικής σκόνης που υπήρχε στην ατμόσφαιρα η οποία όμως άφηνε να αχνοφαίνονται πίσω μας οι χιονισμένες πλαγιές της Γκιώνας.Φτάνοντας στην κορυφή του Γεροντόβραχου σταματήσαμε να απολαύσουμε την θέα και να αναπληρώσουμε κάποιες θερμίδες. Στην συνέχεια κινηθήκαμε στην κορυφογραμμή μέχρι ενός σημείου και κατηφορίσαμε αριστερά στις χιονισμένες πλαγιές με στόχο το Λιάκουρα. Στο ενδιάμεσο της διαδρομής συναντήσαμε κάποιους λάτρεις του ορεινού σκι, τους οποίους και θαυμάσαμε να γλιστρούν με ταχύτητα στις χιονισμένες πλαγιές. Στην πορεία κάποιοι θέλησαν να ανέβουν την Τούμπα και από εκεί να κατευθυνθούν προς τον Λιάκουρα, ενώ κάποιοι άλλοι παρέκαμψαν την επιπλέον ανηφόρα και κινήθηκαν γύρο από την βάση της Τούμπας. Στο τέλος όλοι συναντηθήκαμε στην κορυφή Λιάκουρα. Εκεί ξεκουραστήκαμε, θαυμάσαμε το τοπίο και γνωριστήκαμε με άλλους ορειβάτες που είχαν ανέβει και αυτοί στην κορυφή. Μετά από αρκετή ώρα στην κορυφή ξεκινήσαμε προς την αφετηρία, μέσα από την χιονισμένη Φτερόλακα από όπου φτάσαμε πολύ γρήγορα τους πρόποδες του Γεροντόβραχου.

Ανεβαίνοντας στο ΓεροντόβραχοΚορυφή Γεροντόβραχος 2.370μ Κατεβαινοντας από κορυφή ΤούμπαΑνεβαίνοντας στην κορυφή Λίακουρα

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1211717

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 επισκέπτες και κανένα μέλος