Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Γκιώνα, το Ασέληνον όρος των αρχαίων, η πρώτη μας εξόρμηση μετά την καραντίνα. Μια δυνατή κυκλική πορεία που μας επιτρέπει να θαυμάσουμε τις ορθοπλαγιές της από κάθε δυνατή οπτική γωνία. Σάββατο μεσημέρι ξεκινάμε από την Άρτα με προορισμό το χωριό Συκιά. Εκεί αφού στήσουμε τις σκηνές μας απολαμβάνουμε ένα εξαίρετο βραδινό, άψογα οργανωμένο, στο γήπεδο του χωριού. Ξαπλώνουμε νωρίς αφού η επόμενη μέρα διαγράφεται μεγάλη και κουραστική.

Περισσότερα...

Πυραμίδα 2.520μΓκιώνα, ένα βουνό που έχει αρκετό καιρό να επισκεφτεί ο σύλλογός μας κυρίως λόγω της απόστασης από την Άρτα. Οι διαδρομές για την κατάκτηση της κορυφής πολλές. Τελικά μιας και η ομάδα μας είναι μικρή μεν δυνατή δε αποφασίσαμε να κάνουμε διάσχιση του ορεινού όγκου από την Καλοσκοπή και περνώντας από την κορυφή Πυραμίδα(2.510μ) να κατεβούμε στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη λάκκα Καρβούνη και από εκεί μέσω της Χαράδρας Ρεκά στη Βίνιανη. Κάπως έτσι το μεσημέρι του Σαββάτου μας βρίσκει με 3 αυτοκίνητα να ξεκινάμε από την Άρτα για την Καλοσκοπή. Μετά από περίπου 5 ώρες φτάνουμε στον προορισμό μας με ένα μικρό ψιλόβροχο να μας υποδέχεται... Στήνουμε τις σκηνές μας και αφού τσιμπήσουμε κάτι δίνουμε ραντεβού για τις 6 την επόμενη μέρα.

Περισσότερα...