Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Στην εκκλησία της Ανάληψης, ΆγνανταΠρωί Κυριακής ξεκινάμε  για τους Μελισσουργούς. Ο ουρανός είναι πεντακάθαρος και ούτε ένα σύννεφο δεν τον σκιάζει. Αρχίζουμε το περπάτημά μας από το τον χωματόδρομο που οδηγεί στο καταφύγιο των Μελισσουργών και από εκεί και μετά κινούμαστε σε μονοπάτι που κινείται μέσα σε δάσος. Σύντομα φτάνουμε σε ξέφωτο από όπου θαυμάζουμε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες το γνωστό Νερουλά με ανάπτυγμα 350μ. που πηγάζει κάτω από την κορυφή της Στρογγούλας.  

 

 

 

Ο ΝερουλάςΣτρογγούλα

Μετά από περίπου 1 ώρα είμαστε στο καταφύγιο Πραμάντων. Αφού κάνουμε μια σύντομη στάση συνεχίζουμε πάνω σε μονοπάτι το οποίο σύντομα εγκαταλείπουμε για να μπούμε σε αγροτικό δρόμο. Ο δρόμος κινείται στα ριζά της Στρογγούλας προσφέροντάς μας ανεμπόδιστη θέα προς την κορυφή. Περνάμε πάνω από τους Κτιστάδες τους οποίους προσπερνάμε από ψηλά και σιγά σιγά στο βάθος βλέπουμε το εκκλησάκι της Ανάληψης. Κάνουμε μία μεγάλη στάση και αρχίζουμε την κατάβασή μας στην Άγναντα από το μονοπάτι που μας οδηγεί στο κέντρο του χωριού. Μια ακόμη εξόρμηση φτάνει στο τέλος της και μας αφήνει γεμάτους εικόνες μέχρι την επόμενή μας συνάντηση!!!