Στο ηφαίστειο PacayaTον Νοέμβριο του 2005 και για έναν μήνα δύο φίλοι (στη διαδρομή γίναμε τρεις) πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι με κύριο σκοπό να επισκεφτούμε τις αρχαίες πόλεις των Μάγια που εκτείνονται σε τρεις χώρες Νότιο Μεξικό -Γουατεμάλα -Μπελίζ. Τις δύο βδομάδες που βρισκόμασταν στη Γουατεμάλα, μια χώρα με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και πολλά ενεργά ηφαίστεια είχαμε την ευκαιρία να ανεβούμε σε τρια απο αυτά. Εν συντομιά η διαδομή μας στη Γουατεμάλα.

 

1η σταάση Quetzaltenango και ανάβαση στο ψηλότερο ηφαίστειο της κεντρικής Αμερικής Tajumulco 4220 μ.

2η στάση λίμνη Atitlan και ανάβαση στο ηφαίστειο San Pedro 3020 m.

3η στάση πόλη Antigua και από εκεί ανάβαση στο ηφαίστειο Pacaya 2552 m. το οποίο εξεράγει αρκετές φορεέ από τότε.

Άλλες δύο ενδιαφέρουσες στάσεις ήταν Semuc Champey pools ένα μέρος με αλλεπάλληλες λίμνες -καταρράκτες και σπηλιές και στο τέλος της διαδρομής η αρχαία πόλη Tikal.

Ανάβαση στο San Pedro, το μονοπάτι περνάει μέσα από φυτείες καφέ.AntiguaΑνεβαίνοντας το Pacaya Volcano Ανάβαση στο ηφαίστειο Pacaya Στο Semuc ChampeyΟ ναός του μεγάλου τζαγκούρ. Μπροστά υπάρχει χώρος που ακόμη και σήμερα οι ιθαγενείς κάνουν τελετέςΞημέρωμα στην κορυφή της πυραμίδας με τους ήχους της ζούγκλας που ξυπνάειΚορυφή Tahumulko volcano 4217μ.Στο βάθος ηφαίστειο San Pedro 3000 μ.

Κίμων Καλιακάτσος