Η ομάδα στην κορυφήΜια καινούρια χρονιά ξεκινάει και η παράδοση θέλει να κόψουμε την βασιλόπιτά μας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μας φιλοξένησαν τα βουνά του δήμου Καραϊσκάκη. Αυτή τη φορά ανεβήκαμε στην κορυφή Αετοί που βρίσκεται στο Αστρί.

 Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, μαζί με πολλά παιδιά, ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής με προορισμό το Αστροχώρι. Λίγο πριν το χωριό, από όπου ξεκινάει ο χωματόδρομος για τις στάνες το λεωφορείο μας άφησε και αρχίσαμε το περπάτημα. Μετά από σύντομη πορεία φτάσαμε στις στάνες. Εδώ το γκρούπ χωρίστηκε σε 2 ομάδες. Η πρώτη ομάδα κινήθηκε προς την κορυφή, ενώ η δεύτερη αφού έκανε μια μικρή βόλτα στην περιοχή, γύρισε στο χωριό με τα πόδια.

Η πίτα μας

Η ομάδα της κορυφής κινείται πάνω στα αλυσιδωτά λιβαδάκια έχοντας στα αριστερά την κορυφή. Δυστυχώς η ομίχλη αρχίζει να μας τυλίγει και δεν μπορούμε να θαυμάσουμε τη θέα γύρω μας. Παρόλα αυτά προχωρούμε ακάθεκτοι έχοντας τώρα αρχίσει να ανηφορίζουμε προς την κορυφή πάνω στο πετρώδες έδαφος. Ο αέρας στην κορυφή αρκετός και μέχρι να ανέβει όλη η ομάδα βρήκαμε καταφύγιο σε μια απάνεμη πλευρά. Σε κάποια περιοδικά ανοίγματα της ομίχλης μπορέσαμε να θαυμάσουμε τη θέα προς τον Αχελώο ποταμό, τα Άγραφα και τα Τζουμέρκα από την άλλη πλευρά. Όσοι είχαν ανέβει για πρώτη φορά εντυπωσιάστηκαν από τις απόκρημνες πλευρές του ορεινού όγκου.

Σε ένα άνοιγμα φάνηκαν και τα Τζουμέρκα 4 φλουριά, 4 και οι τυχεροί μας!!!

Όταν ανέβηκαν και τα τελευταία μέλη της ομάδας έγινε η κοπή της πίτας, με συνολικά 60 άτομα να βρίσκονται στην κορυφή. Αφού βρέθηκαν τα 2 φλουριά άρχισε η κατάβαση με προορισμό το Αστροχώρι. Εκεί μας περίμενε η πεντανόστιμη φασολάδα και τα σαλατικά που τη συνόδευαν προσφορά του δήμου Καραϊσκάκη ενώ το ψωμί και τους κουραμπιέδες τους έφτιαξε για εμάς ο Συνεταιρισμός Γυναικών Καλεντίνης. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για τον χρόνο και τον κόπο που διέθεσαν.