Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Στο παρακάτω κείμενο ένα καινούριο μέλος, o Παντελής Βλαχάς, του Συλλόγου μας, περιγράφει τις εμπειρίες του.Ας διαβάσουμε το κείμενο και ας απολαύσουμε τις φωτογραφίες από την αγαπημένη του μέχρι στιγμής εκδρομή.

Περνώντας το πρώτο δύσκολο σημείοP1200790P1200800P1200811

 Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην Άρτα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα όσον αναφορά στην ίδρυση συλλόγων εναλλακτικής διασκέδασης. Βέβαια το να γυρνάς σε καταπράσινα μέρη που μπορεί να μην έχει ξαναπεράσει άνθρωπος, να είσαι παρέα με καταπληκτικούς ανθρώπους και να ξεφεύγεις από την ρουτίνα της πόλης είναι κάτι μοναδικό που το ανακάλυψα με την εγγραφή μου στον ορειβατικό σύλλογο Άρτας.

Το δεύτερο πράγμα που ανακάλυψα είναι ότι τα μέλη του συλλόγου είναι πολύ εντάξει παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι.

Μην νομίζετε ότι απαιτείται ιδιαίτερος, δυσκολοεύρετος εξοπλισμός για να ακολουθήσεις στις εκδρομές. Σε καμία περίπτωση!! (αλλά ούτε και με αθλητικό παπούτσι μπορείς να έρθεις). Όρεξη, διάθεση, και φαγητό να τσιμπάς στο δρόμο είναι τα μόνα που χρειάζονται. Α! και λίγο παγωμένο νεράκι σε ένα θερμό καλό θα ήταν!

Μέχρι στιγμής έχω συμμετάσχει σε 4 εκδρομές. Εκείνη όμως που χρειάζεται ειδική αναφορά είναι η Σκάλα Σταμάτη και η Ρόκα. Μιλάμε για πεζοπορία 10 ωρών μέσα από κλειστά μονοπάτια και βουνά των οποίων η θέα κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα. Αυτό όμως που κάνει τη σκηνή μοναδική και ανεπανάληπτη είναι ότι όλα αυτά τα απολαμβάνεις με ξεχωριστά άτομα. Για να κλέψω και μια ατάκα «δεν έχει σημασία που είσαι , αλλά με ποιόν είσαι».

Φυσικά σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται σε όλες τις εκδρομές και αυτό είναι βασικό κριτήριο για την εγγραφή οποιουδήποτε σε έναν τέτοιο σύλλογο.

Σας προσκαλώ όλους να νιώσετε αυτήν την μοναδική εμπειρία . Σε μια και δυο ώρες από την Άρτα να βρίσκεσαι σε μοναδικά τοπία με μια μοναδική παρέα!

                                                                                       Παντελής Βλαχάς

P1200837P1200865P1200891P1200946P1200958P1200961P1210002P1210023

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
990615

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 επισκέπτες και κανένα μέλος