Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

  Φτάνοντας στον πάτο του φαραγγιού

Φαράγγι Βίκου, μια από τις ομορφότερες διαδρομές στην Ήπειρο, μέσα στο πράσινο. Η ομάδα μας αποτελούνταν από 96 άτομα ανάμεσα μας και 13 παιδιά με το πιο μικρό να πηγαίνει στην Δ' τάξη. Πολλοί από τους συμμετέχοντες έρχονταν μαζί μας για πρώτη φορά και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα σε κάποια από τις εκδρομές μας.

   Όλη η ομάδα στην κορυφή του Κάμενικ     Το πρώτο δύσκολο πέρασμαΤο δεύτερο δύσκολο πέρασμα

Η πορεία μας ξεκίνησε από το Μονοδέντρι από όπου πήραμε το κατηφορικό μονοπάτι που μας οδήγησε στον πάτο του φαραγγιού, δίπλα στην κοίτη του ξερού χειμάρρου. Στη συνέχεια περπατήσαμε για αρκετή ώρα στο μονοπάτι δίπλα στην κοίτη με το δάσος και τα βράχια να εναλλάσσονται. Θαυμάσαμε τις απότομες κοκκινωπές πλαγιές της χαράδρας και εντυπωσιαστήκαμε από το πυκνό παρθένο δάσος. Η διαδρομή ήταν εύκολη και γρήγορα φτάσαμε στις πανέμορφες πηγές του Βοϊδομάτη, του πιο καθαρού και κρύου ποταμού στην Ελλάδα. Κάναμε μια μεγάλη στάση και κάποιοι τολμηροί έκαναν μια βουτιά στα κρύα νερά του ποταμού ενώ άλλοι περιορίστηκαν να δροσίσουν τα πόδια τους μόνο. Μετά από τη στάση η ανηφόρα μέχρι το χωριό Βίκος μας φάνηκε πολύ εύκολη!!!!

  Οδυσσέας και Νάνσυ    Στις πηγές του ΑώουΗ Νάνσυ......και η μαμά τηςΣτις πηγές του Αώου  Με θέα την χαράδρα

 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
965569

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 επισκέπτες και κανένα μέλος