Κυριακή πρωί ξεκινάμε από την Άρτα με κατεύθυνση τα Γιάννενα, εκεί αφού συναντάμε τους συνορειβάτες μας από τα Γιάννενα κατευθυνόμαστε προς το Ανθοχώρι Μετσόβου. Σκοπός μας είναι να ανεβούμε στην κορυφή Καλόγερος του Περιστερίου.

Η ανάβαση είναι κοινή για όλους ορειβατικούς συλλόγους της Ηπείρου και τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΕΟΣ Ιωαννίνων. Περίπου 150 άτομα από Άρτα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Πάργα γεμίζουν τις πλαγιές του Λάκμου. Η μέρα πανέμορφη χαρίζοντάς μας καταπληκτικές εικόνες προς την Τύμφη, τον Σμόλικα και τη Νεμέρτσικα.

Αρχικά η διαδρομή κινείται σε ξέχιονο πεδίο αλλά καθώς ανεβαίνουμε και πλησιάζουμε προς τις "κεραίες" κάνει την εμφάνισή του το χιόνι. Φτάνοντας στο διάσελο πριν τις "κεραίες" κινούμαστε στην κορυγοφραμμή έχοντας πανοραμική θέα. Η καλή ποιότητα χιονιού αλλά και οι σωστή καθοδήγηση του αρχηγού της ανάβασης έχει σαν αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες να πατήσουν στην κορυφή.

Μετά την απαραίτητη στάση και τις φωτογραφίες στην κορυφή παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Κατεβαίνοντας επισκεπτόμαστε το εκκλησάκι το προφήτη Ελισσαίου. Πρέπει όμως να βιαστούμε αν θέλουμε να προλάβουμε το κέρασμα του ΕΟΣ Ιωαννίνων στο Ανθοχώρι (μπύρα, σουβλάκι και χαλβάς).

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση!