Λόγω της κακοκαιρίας η εξόρμηση αναβάλλεται για τις 19 Σεπτεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό.

Η διάσχιση του Βίκου ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος. Από το Μονοδένδρι κατεβαίνουμε από φιδογυριστό μονοπάτι, αρχικά λιθόστρωτο, μέχρι την κοίτη του ποταμού, η οποία τέτοια εποχή είναι συνήθως άνυδρη.

Στη συνέχεια, περπατάμε πότε στην κοίτη του ποταμού και πότε σε μονοπάτι που ελίσσεται δίπλα στο ποτάμι σε ένα τοπίο με έντονες εναλλαγές. Η περιοχή έχει έντονη βιοποικιλότητα και παλιά ήταν γνωστή για τους πρακτικούς γιατρούς της, τους βικογιατρούς. Αυτοί χρησιμοποιώντας τα βότανα που απλόχερα τους προσέφερε η φύση, κατασκεύαζαν φάρμακα, και ταξίδευαν σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Μετά από 4 περίπου ώρες στο μαγευτικό αυτό τοπίο φτάνουμε στις πηγές του Βοϊδομάτη, του καθαρότερου ποταμού της Ευρώπης με τα νερά του να έρχονται από την οροσειρά της Τύμφης. Όσοι αντέχουν το κρύο νερό μπορούν να τολμήσουν να κάνουν μια βουτιά πριν ξεκινήσουμε να ανεβαίνουμε το λαξευμένο μονοπάτι για τον Βίκο.

Τέλος, θα δημιουργηθεί ομάδα, η οποία θα πεζοπορήσει μέχρι το φωλιασμένο σε έναν μαίανδρο του ποταμού εκκλησάκι της Παναγίας.

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: περίπου 6 (και περίπου 30 λεπτά για την επίσκεψη στο εκκλησάκι)

Απόσταση: 13 χιλιόμετρα (Ανάβαση 717 μέτρα - Κατάβαση 1021 μέτρα).

Αρχηγός: Χρήστος Καρατζάς τηλ. 6949157687

Αναχώρηση:  Κυριακή 07:00 Αναχώρηση από το πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με προκαταβολή. Ακυρώσεις με επιστροφή προκαταβολής μέχρι και την 8/9/2021.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

 

Η φετινή συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου θα γίνει στην Κέρκυρα. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι παρακάτω.

 

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Από το μεσημέρι στο χωριό Νυμφές υποδοχή και γνωριμία των συμμετεχόντων.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Το πρωί πεζοπορία (διάρκεια περίπου 3 ώρες) γύρω από το χωριό, στα μονοπάτια και τα αξιοθέατα της περιοχής. Το απόγευμα ελεύθερο και το βράδυ στο χωριό Νυμφές θα δοθεί φαγητό και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, χαιρετισμοί, ομιλίες και η σύσκεψη των προέδρων.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Νωρίς το πρωί θα υπάρξει πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση με αυτοκίνητα - λεωφορεία για την πραγματοποίηση των ακόλουθων πεζοπορίων:

Ακόμα μια πολυήμερη ποδηλατική εξόρμηση που έγινε με την στήριξη του ΕΟΣ Άρτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μέλη του συλλόγου μας πραγματοποίησαν την πρώτη κυκλική πορεία στα Τζουμέρκα, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, απολαμβάνοντας για τρεις μέρες τα τοπία και την φιλοξενία των ορεινών χωριών του νομού μας. 

Το ξεκίνημα έγινε από τη γέφυρα της Πλάκας νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αφού καταφέραμε να τακτοποιήσουμε και να φορτώσουμε όλα τα απαραίτητα στα ποδήλατά μας. Ο δρόμος μας ανηφορικός, όμως η καλή παρέα και η πρωινή δροσιά δίνουν φτερά στα πόδια μας και χωρίς σχεδόν να το καταλάβουμε φτάνουμε στην Άγναντα και αμέσως μετά στους Κτιστάδες όπου κάνουμε μια καλή στάση στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και μετά από μια επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας λίγο έξω από την Πράμαντα καταλήγουμε στο κεφαλοχώρι αυτό για τη μεσημεριανή μας ξεκούραση. Από εκεί ο δρόμος για τον τελικό μας προορισμό τους Μελισσουργούς είναι λίγος και αφού ξεκουραστούμε κατεβαίνουμε για μια βουτιά στις βάθρες που σχηματίζονται κάτω από το χωριό. 

Μετά από τις εκλογές που έγιναν στις 09/06/21 το νέο ΔΣ του συλλόγου είναι το εξής:

Πρόεδρος                                             Κίμων Καλιακάτσος

Αντιπρόεδρος                                      Μαρία Κίτσιου

Γραμματέας                                         Χρήστος Καραντζιάς

Ταμίας                                                 Γιώργος Λάμπρος

Έφορος Ορειβασίας                            Λάμπρος Τζουβάρας

Έφορος Υλικού                                    Κων/να Ασλανίδη

Εφ. Εγκαταστάσεων - Διαδικτύου      Παρασκευή Γκοτσοπούλου


Το 2021 προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο αλλά και για όλους μας. Μετά από πολύ σκέψη, χρόνο και επεξεργασία το ΔΣ αποφάσισε να καταρτίσει ένα ετήσιο πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμά μας δεν θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή, για την ώρα, παρά μόνο σε ηλεκτρονική. 

Στο φετινό πρόγραμμα θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην εκπαίδευση των μελών μας, τόσο των πεζοπόρων όσο και των ορειβατών, διοργανώνοντας δύο εκπαιδεύσεις μία το χειμώνα και μια το καλοκαίρι. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία τα μέλη μας να εμβαθύνουν τη γνώση τους στην πεζοπορία και την ορειβασία συμμετέχοντας όλο και πιο ενεργά στις ποικίλες δράσεις του συλλόγου μας. Συμμετέχοντας στις εκπαιδεύσεις μαθαίνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο σωστά στο βουνό, τόσο μόνοι μας όσο και με το σύλλογο. Οι εκπαιδεύσεις αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τα νέα αλλά και τα παλαιά μας μέλη να μάθουν τις σωστές τεχνικές συμπεριφοράς και κίνησης στο βουνό.


Ιανουάριος

 

10/01 Κοπή πίτας: Διάσχιση Γκιλμπερίνας - Δρακότρυπα Γριμπόβου