Η παιδική κατασκήνωση επιστρέφει φέτος δυναμικά για ένα υπέροχο διήμερο στα Τζουμέρκα. Κατασκηνώνουμε στο καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων του οποίου η προνομιούχα θέση μας επιτρέπει να απολαύσουμε πεζοπορία, αναρρίχηση, παιχνίδι και μπάνιο σε ρέματα. Στόχος της κατασκήνωσης είναι τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη φύση, να μάθουν να πεζοπορούν με ασφάλεια και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης. Επιπλέον σήμερα που τα παιδιά περνάνε μια καθημερινότητα η οποία είναι έντονα συνδεδεμένη με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών θέλουμε να τα απομακρύνουμε από αυτές και να τους δείξουμε έναν άλλο τρόπο για διασκέδαση και παιχνίδι. 
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 6 Ιουλίου
10:30 Αναχώρηση από το δημοτικό πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα για να κατευθυνθούμε προς το Βουργαρέλι όπου θα κάνουμε μια στάση στο συνοικισμό Παλαιοχώρι για να επισκεφτούμε την Κόκκινη Εκκλησιά. Η Κόκκινη Εκκλησιά είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του νομού μας με την ανέγερσή της να χρονολογείται από το 1280 περίπου.
Επόμενη στάση μας είναι στο Βουργαρέλι όπου θα πεζοπορήσουμε προς τα γνωστά Λουτρά Καπετάνιου. Η πεζοπορία είναι σύντομη και θα μας επιτρέψει να περάσουμε το πιο ζεστό μέρος της ημέρας κοντά σε νερό όπου θα είναι και πιο δροσερά. Μαζί μας θα έχουμε τα απαραίτητα για ένα πικ νικ αλλά και μαγιό για μια βουτιά!! Αφού δροσιστούμε συνεχίζουμε προς το Καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων όπου και θα γίνει η διανυκτέρευσή μας. Εκεί τα παιδιά θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης αλλά και να παίξουν μπροστά από τον χώρο του καταφυγίου. 
Φαγητό στο καταφύγιο.

Κυριακή 7 Ιουλίου
Πεζοπορία στο ρέμα Μαρξ. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη των Τζουμέρκων, ένας κρυφός παράδεισος που θα αποκαλυφθεί σε όσους μας ακολουθήσουν. Μια ήπια πεζοπορία κοντά στο ρέμα ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού όπου η βουτιές επιβάλλονται. Αφού χαρούμε το ρέμα Μαρξ επιστρέφουμε και κινούμαστε προς μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Τζουμέρκων, στις όχθες του Αχελώου ποταμού στη θέση Γλύστρα. Εκεί θα απολαύσουμε τις βουτιές μας στο παγωμένο νερό πριν επιστρέψουμε στην Άρτα.

Για τη συμμετοχή των παιδιών δεν υπάρχει κατώτατο όριο αλλά θα πρέπει να έχουν φυσική κατάσταση η οποία θα τους επιτρέπει να περπατήσουν περίπου 3 ώρες (με στάσεις) σε ήπια κλίση. Επίσης θα πρέπει να είναι συνεργάσιμα. 
Ο κατάλληλος ρουχισμός για το βουνό είναι μακρύ παντελόνι-κολάν και μποτάκια ή αθλητικό παπούτσι που δεν γλιστράει  ακόμα και το καλοκαίρι. Επίσης δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και άφθονο νερό.
Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται στάσεις για καφέ και φαγητό (εκτός από το βραδινό για όποιον θέλει στο καταφύγιο) οπότε θα πρέπει να μεριμνήσουν οι γονείς να έχουν μαζί τους κάποιο σνακ ή φαγητό. Παρακαλώ να αποφεύγονται τα έτοιμα σνακ τύπου κρουασάν ή πατατάκια.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της κατασκήνωσης, οπότε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας!


Διανυκτέρευση σε σκηνές στο καταφύγιο. Για όποιον επιθυμεί μπορεί να μείνει στο καταφύγιο μετά από συνεννόηση με τον διαχειριστή.

Αρχηγός: 'Ινα Ασλανίδη (6986594814)

Τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη και τα παιδιά τους αντίστοιχα. Ως δόκιμα μέλη έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγραφείτε ως μέλη.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Συνοπτικό πρόγραμμα.

Αναχώρηση Παρασκευή μεσημέρι 19 Ιουλίου για χωριό Πέτρα όπου και διανυκτέρευση με σκηνές.

Σάββατο 20 Ιουλίου ανάβαση από ρέμα Ναούμ έως το καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης όπου και διανυκτέρευση. Προαιρετική ανάβαση το απόγευμα στο Στεφάνι Ολύμπου.

Κυριακή 21 Ιουλίου κορυφή Μύτικας - Κακόσκαλα κατάβαση από Κόψη Σκολιού.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Παρακαλώ δηλώστε άμεσα ώστε να κατατεθεί προκαταβολή στο καταφύγιο.

Πληροφορίες Καλιακάτσος Κίμων 6972241729


Φέτος οι Σύλλογοι της Περιφέρειας Ηπείρου και Κέρκυρας θα πεζοπορήσουν στην οροσειρά της Ροδόπης. Οι αναβάσεις θα γίνουν στη περιοχή του Λειβαδίτη σε μια  περιοχή που φημίζεται για τα πανέμορφα δάση της
Οι δύο βασικές διαδρομές που επιλέξαμε είναι Βαθμού Δυσκολίας 3 ενώ θα γίνουν πεζοπορίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα.


1η ημέρα Παρασκευή 21/6: Αναχώρηση από Άρτα στις 7:30. Το απόγευμα προβλέπεται πεζοπορία περίπου 3 ωρών σε μονοπάτι που οδηγεί στα Στενά του Νέστου.  Άφιξη στο χωριό Λειβαδίτης και τακτοποίηση στα καταλύματα.

Ιανουάριος

14 Κοπή Πίτας: Καταφύγιο Πραμάντων - Καταφύγιο Μελισσουργών
Η καθιερωμένη μας εξόρμηση για την κοπή της πίτας θα γίνει φέτος σε ένα από τα πιο δημοφιλή πεζοπορικά μονοπάτια των Τζουμέρκων. Το μονοπάτι καθαρό και ευδιάκριτο κινείται μέσα σε δάσος ελάτης προσφέροντας πανοραμική θέα τις κορυφές των Τζουμέρκων.
Αρχηγοί: Γιάννης Κιτσαράς και Ίνα Ασλανίδη
ΒΔ 1 

28 Κακαρδίτσα (2.429μ)
Η Κακαρδίτσα βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας και προσφέρεται για χειμερινές αναβάσεις. 
Αρχηγός: Κώστας Τσιτσιμπρίκος
ΒΔ 6

Μετά από τις εκλογές που έγιναν στις 05/04/23 το νέο ΔΣ του συλλόγου είναι το εξής:

Πρόεδρος                                             Κίμων Καλιακάτσος (τηλ. 6972241729)

Αντιπρόεδρος                                      Μαρία Κίτσιου

Γραμματέας                                         Χρήστος Καραντζιάς

Ταμίας                                                 Κώστας Τσιτσιμπρίκος

Έφορος Ορειβασίας                            Άρης Γκιάφης

Έφορος Υλικού                                   Γιάννης Κιτσαράς

Εφ. Εγκαταστάσεων - Διαδικτύου      Κωνσταντίνα Ασλανίδη