Την Κυριακή 05/02 20 φίλοι συν-ορειβάτες μετά την ακύρωση της εξόρμησης στο Παναιτωλικό βρεθήκαμε στην Γκιλμπερίνα(Πύργος Τσουγκρί) του νομού μας. Αφετηρία μας η Κιάφα Αμμοτόπου, και το μονοπάτι που σηματοδοτήθηκε και εγκαινιάσθηκε πέρυσι από τον Σύλλογο μας.

Την Κυριακή 09-01-2022 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας στην Γκιλμπερίνα. Η τόσο κοντινή μα τόσο άγνωστη Γκιλμπερίνα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το άγριο ανάγλυφό της, καθώς και με την εκπληκτική θέα που μας προσφέρει. Η θέα προς τα Τζουμέρκα είναι πανοραμική και κόβει την ανάσα, τον Αμβρακικό, τα Όρη Βάλτου, αλλά και σε μεγάλο μέρος του ορεινού συμπλέγματος της Ηπείρου και όχι μόνο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ξεκινάμε την ανάβαση απο την Κίαφα Αμμοτόπου.

 

Μία ακόμα ορειβατική Κυριακή ξημερώνει! Αυτή τη φορά θα περπατήσουμε παρέα με τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο μονοπάτι της Βίδρας. Το μονοπάτι ξεκινάει από τη γέφυρα Τζαρη και καταλήγει στη γεφυρα της Πλάκας. Φτάνουμε στη αφετηρία κατά τις 9 και αμέσως φαίνεται πως η μέρα θα είναι ιδιαίτερα ζεστή.

Ξεκινάμε το περπάτημά μας σε ένα σκιερό μονοπάτι που κινείται δίπλα στο ποτάμι για περίπου 4χμ.. Περπατάμε στις απόκρημνες όχθες του Αράχθου που σαν τεράστιοι πέτρινοι τοίχοι καταλήγουν στο ποτάμι. Κάποτε το μονοπάτι στο κομμάτι από Δαφνωτή μέχρι Σκούπα ήταν αρδευτικό κανάλι που με τα χρόνια έγινε μονοπάτι. Σε πολλά σημεία φαίνονται ακόμα οι αναβαθμίδες από τα παλιά χωράφια.