Η Αρέντα με φόντο το ΝεραϊδοβούνιΟ ΕΟΣ Άρτας συμμετείχε στην 27η ΣΟΣΔΕΗ που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Αγρινίου. Μέλη του συλλόγου πήρανε μέρος τόσο στη διήμερη διάσχιση του Παναιτωλικού όσο και στις εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος στο καταφύγιο του Παναιτωλικού και την ανάβαση στον Καταλάνο.

Στα πλαίσια των 30 ετών ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου μας και σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση της ΣΟΣΔΕΗ που διοργανώθηκε φέτος στο Καταφύγιο του συλλόγου μας το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου έγινε η διάσχιση της οροσειράς του Παναιτωλικού όρους.

Στο δρόμο προς την κορυφήΈνα από τα πιο όμορφα βουνά της περιοχής μας είχαμε τη ευκαιρία να επισκεφτούμε την Κυριακή που μας πέρασε. Ο λόγος της επίσκεψης διπλός, να ανεβούμε στην ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο, αλλά και να λάβουμε μέρος στην 22η διαδρομή Μαχά που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αγρινίου. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βασίλης Ντελής η διαδρομή αυτή γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα του μήνα Απρίλη στη μνήμη του διατελέσαντος προέδρου από το 1991 μέχρι το 1993 Γιάννη Μαχά, ενός πολύ έμπειρου ορειβάτη που γνώριζε αλλά και έζησε από την παιδική του ηλικία το Παναιτωλικού, στο οποίο ανεβοκατέβαινε τακτικά μέχρι τις 15 Απριλίου 1993.

pic7 Άλλο ένα πρωινό της Κυριακής μας βρίσκει μέσα στα αυτοκίνητα με κατεύθυνση την γειτονική μας  Αιτωλοακαρνανία. Προορισμός μας το χωριό Αγία Παρασκευή στους πρόποδες του Παναιτωλικού, το βουνό που κυριαρχεί στην περιοχή.

Η διαδρομή μέσα από τους φιδογυριστούς δρόμους μας αποζημειώνει με τη θέα. Όλα καταπράσινα και τα πρώτα σημάδια της πολυαναμενόμενης άνοιξης έχουν αρχίσει να διακρίνονται στα ανθισμένα δέντρα. Φτάνοντας στο χωριό ακολουθούμε το δρόμο προς το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και μετά από γρήγορη ετοιμασία παίρνουμε το ιδιαίτερα απότομο μονοπάτι που ανηφορίζει στη δασωμένη πλαγιά.