Ακόμα μια πολυήμερη ποδηλατική εξόρμηση που έγινε με την στήριξη του ΕΟΣ Άρτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μέλη του συλλόγου μας πραγματοποίησαν την πρώτη κυκλική πορεία στα Τζουμέρκα, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, απολαμβάνοντας για τρεις μέρες τα τοπία και την φιλοξενία των ορεινών χωριών του νομού μας. 

Το ξεκίνημα έγινε από τη γέφυρα της Πλάκας νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αφού καταφέραμε να τακτοποιήσουμε και να φορτώσουμε όλα τα απαραίτητα στα ποδήλατά μας. Ο δρόμος μας ανηφορικός, όμως η καλή παρέα και η πρωινή δροσιά δίνουν φτερά στα πόδια μας και χωρίς σχεδόν να το καταλάβουμε φτάνουμε στην Άγναντα και αμέσως μετά στους Κτιστάδες όπου κάνουμε μια καλή στάση στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και μετά από μια επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας λίγο έξω από την Πράμαντα καταλήγουμε στο κεφαλοχώρι αυτό για τη μεσημεριανή μας ξεκούραση. Από εκεί ο δρόμος για τον τελικό μας προορισμό τους Μελισσουργούς είναι λίγος και αφού ξεκουραστούμε κατεβαίνουμε για μια βουτιά στις βάθρες που σχηματίζονται κάτω από το χωριό. 

Η επόμενη μέρα προμηνύεται δύσκολη αφού ο δρόμος μας είναι στο μεγαλύτερο μέρος χωματόδρομος, άγνωστης ποιότητας. Αφού για λίγη ώρα ποδηλατήσουμε ανάμεσα σε πανύψηλα έλατα αρχίζουμε να ανηφορίζουμε και βρισκόμαστε πλέον σε υποαλπικό τοπίο και χωματόδρομο κακής ποιότητας που μας αναγκάζει να κατεβούμε από τα ποδήλατα και να τα πάρουμε στο χέρι. Όμως όποια ταλαιπωρία έχουμε υποστεί σίγουρα ανταμείβεται από το τοπίο που αντικρίζουμε μπροστά μας με το υπερθέαμα των Τζουμέρκων να δεσπόζει μπροστά στα μάτια μας. Αφού φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής αρχίζουμε την κατάβασή μας προς τα Θεοδώριανα. Εκεί, ως μάνα εξ ουρανού, μια βροχή δροσίζει τα πάντα και εμείς προφυλαγμένοι πλέον την απολαμβάνουμε. Το βραδινό πρόγραμμα περιλαμβάνει φαγητό σε μια από τις ταβέρνες της πλατείας και ξεκούραση.

Η τρίτη και τελευταία μέρα έφτασε και εμείς ξεκούραστοι ξεκινάμε προς το Σταυρό Θεοδωριάνων και μετά από μια σύντομη στάση συνεχίζουμε προς το χωριό Κυψέλη. Αφού απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πλατεία του χωριού συνεχίζουμε προς τη Ράμια όπου καταλήγουμε στην πλατεία για φαγητό και προφύλαξη από την κάψα του μεσημεριού. Εδώ η στάση μας βέβαια διάρκεσε λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο μιας και πιαστήκαμε στα δίχτυα μιας μεγάλης μπόρας, όμως σύντομα ανανεωμένοι απολαμβάνουμε την κατάβαση προς τη γέφυρα της Πλάκας απολαμβάνοντας την αναζωογονημένη από τη βροχή φύση.

Επλίζουμε πως ο ΕΟΣ Άρτας και τα μέλη του θα συνεχίζουν να στηρίζουν όλο και περισσότερο αυτές τις ποδηλατικές περιηγήσεις οι οποίες σχεδιάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί καθένας με καλή φυσική κατάσταση να μπορεί να λάβει μέρος.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Κιρτσά για τη φιλοξενία της στα Θεοδώριανα, το καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων και την ταβέρνα του κ. Γιώργου Καραμπούλα στην Κυψέλη για την περιποίηση καθώς και όλη την ομάδα για την άψογη συνεργασία και την ανυπαρξία γκρίνιας!!!

Συνολικά σε τρεις μέρες καλύψαμε απόσταση 110 περίπου χιλιομέτρων ενώ η υψομετρική διαφορά που καλύψαμε ήταν περίπου 3.500 μέτρα.