Στη μοναδικής ομορφιάς Δρακόλιμνη Τύμφης βρεθήκαμε την Κυριακή, στην πρώτη εξόρμηση του συλλόγου μετά την καραντίνα. Η Δρακόλιμνης της Τύμφης βρίσκεται στα 2.050μ υψόμετρο και είναι η διασημότερη όλων των αλπικών λιμνών που βρίσκονται στα ελληνικά βουνά και ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Τύμφη.

 

Η μέρα μας ξεκινάει νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Άρτα με προορισμό το Μικρό Πάπιγκο από όπου και η αφετηρία μας. Στο πρώτο τμήμα της διαδρομής κινούμαστε μέσα σε καταπράσινο δάσος με έντονη βλάστηση. Όσο όμως ανεβαίνουμε αλλάζει και το μονοπάτι ελίσσεται στις πλαγιές της Αστράκας μέσα σε ξερό και άδεντρο τοπίο. Σε λιγότερο από 3 ώρες φτάνουμε στο καταφύγιο της Αστράκας και η θέα που αντικρίζουμε εκπληκτική: ένα μεγάλο μέρος της Τύμφης καλυμμένο με χιόνι και η Ξερόλουτσα ή Λάκα Τσουμάνη από κάτω μας γεμάτη νερό. Μέσα σε αυτό το υπέροχο σκηνικό ένα ανθρώπινο χρωματιστό κορδόνι από πεζοπόρους και ορειβάτες να ανεβοκατεβαίνει στο μονοπάτι.

Μετά την απαραίτητη στάση για ξεκούραση ξεκινάμε για τη Δρακόλιμνη κατηφορίζουμε σε ένα ευδιάκριτο αλπικό μονοπάτι που περνάει δίπλα από την Ξερόλουτσα και συνεχίζει σε καταπράσινο λιβάδι. Από εδώ ξεκινάει και το τελευταίο ανηφορικό κομμάτι πριν τη Δρακόλιμνη. Μετά από κοπιαστική ανάβαση επιτέλους φτάνουμε, η θέα που αντικρίζουμε μοναδική, ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία. Στα βόρεια έχουμε ανεμπόδιστη θέα προς το Γέρο Σμόλικα και την απύθμενη χαράδρα του Αώου. Στα δυτικά βλέπουμε το επιβλητικό "Τσεκούρι" της Γκαμήλας που μας κόβει την ανάσα.

Γεμάτοι από απίστευτες εικόνες που μας αποτυπώνονται για πάντα στο μυαλό και μας ανταμείβουν για την κούρασή μας, ξεκινάμε για την επιστροφή μας στο Μικρό Πάπιγκο από το ίδιο μονοπάτι.

Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στην Αλκιόνη (9), τον Περσέα (12) και τον Δημήτρη (12) για την ανάβασή τους!!