Μετά από μήνες έρευνας και πολλών χιλιομέτρων στο βουνό, με εφόδια το μεράκι και τη γνώση, το νέο μονοπάτι της Χελώνας είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτεί τον πεζοπόρο.
Στις 06 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μονοπατιού από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας.
Στις 08:00 ξεκινήσαμε από την Άρτα για την αφετηρία του μονοπατιού στο χωριό Γιαννιώτι.
Περίπου 85 άτομα όλων των ηλικιών ήρθαν για να περιηγηθούν μαζί μας.
Το μονοπάτι ξεκινά από την άσφαλτο μπαίνοντας κατευθείαν στο σκιερό ελατόδασος. Φτάνοντας στην καταπράσινη από φτέρες λάκκα της κορυφής Κορόρα (1.202 μ) ξεπρόβαλε και η Χελώνα. Συνέχεια στο δάσος και η επόμενη στάση για να φάμε και να πιούμε κάτι ήταν στη Μεγάλη Λάκκα. Σε περίπου 3,5 ώρες φτάσαμε στην κορυφή της Χελώνας (1.538 μ), όπου η φωτογραφικές μηχανές προσπάθησαν να απαθανατίσουν την υπέροχη θέα προς Αμβρακικό κόλπο, Ιόνιο, Λευκάδα, Ακαρνανικά όρη, Άγραφα, Κοκκινόλακο, Τζουμέρκα κ.ά.. Για την επιστροφή ακολουθήσαμε το μονοπάτι που διαγράφει κυκλική πορεία μετά την κορυφή.
Μετά από 6,5 ώρες που διήρκεσε η πεζοπορία καθίσαμε για φαγητό κλπ σε κατάστημα Κ. Γράδου στην Σκουληκαριά.


Ευχαριστούμε τους ΕΟΣ Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και φίλους ορειβάτες από διάφορους άλλους νομούς.


Ευχαριστούμε και τη Δημοτική αρχή του Γεωργίου Καραϊσκάκη που βοήθησε υλικά για την πραγματοποίηση του μονοπατιού. Ένα μονοπάτι που είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του τόπου και του συλλόγου μας. Ελπίζουμε στις νέες προσπάθειες διάνοιξης μονοπατιών στα Τζουμέρκα να βρουν τουλάχιστον την ίδια ανταπόκριση.

Ευχαριστούμε θερμά το φούρνο του Μπάρμπα-Θωμά στο Κανάλι Πρέβεζας για την άτυπη και πεντανόστιμη "βασιλόπιτα" που μας.