Η Χελώνα όποια εποχή και να την επισκεφτείς σε συναρπάζει με το μαγικό ελατόδασος που φτάνει σχεδόν μέχρι την κορυφή της και τη μοναδική θέα που προσφέρει προς τα Τζουμέρκα, τον Αμβρακικό, το Παναιτωλικό και σε όλα τα ορεινά συμπλέγματα της Ηπείρου και όχι μόνο. Όμως η πραγματική της όψη αποκαλύπτεται τον χειμώνα με τα έλατα σκεπασμένα από τα χιόνια σε ένα τοπίο που μοιάζει σα να βγήκε από τη Νάρνια του C.S. Lewis.

 

Ξεκινάμε την πορεία μας πάνω σε πυκνό χιόνι καλής ποιότητας το οποίο μας επιτρέπει να κινηθούμε εύκολα και γρήγορα απολαμβάνοντας στο έπακρο την ομορφιά που μας περιτριγυρίζει. Κόβουμε την πρώτη πίτα στις Λάκες ενώ η δεύτερη ομάδα συνεχίζει προς την κορυφή της Χελώνας έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Φτάνοντας στην κορυφή το σύννεφο που την καλύπτει εξαφανίζεται επιτρέποντάς μας να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς τον Αμβρακικό. Η κατάβασή μας συνοδεύεται από τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου που παιχνιδίζουν ανάμεσα από τα έλατα.

Ευχαριστούμε τη Σοφία Σπυράκου και τον φούρνο του Μπαρμπά - Θωμά στο Κανάλι Πρέβεζας που για ακόμα μια χρονιά μας πρόσφεραν τις πεντανόστιμες βασιλόπιτες από τις οποίες δεν έμεινε ψίχουλο!