Η Τσούκα Ρόσσα (Κόκκινη κορυφή στα βλάχικα) δεν είναι ακριβώς μία κορυφή, είναι δύο, ίσως και τρεις... Μια στενή κορυφογραμμή φεύγει από τον κύριο όγκο του βουνού και στην άκρη της μια απόκρημνη κορυφή υψώνεται. Η συνέχεια μοιάζει με καρδιογράφημα, καρδιάς που πάλλεται με χτύπο δυνατό. Ένα κάθετο πέρασμα που απαιτεί κατάβαση με ραπέλ και σκαρφάλωμα στην επιστροφή, κόβει τη συνέχεια προς τη δεύτερη και κατά ελάχιστα μέτρα ψηλότερη κορυφή της Τσούκα Ρόσσα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι φτάνουν μόνο έως την πρώτη κορυφή. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην κύρια κορυφή αλλά μέχρι που θα φτάσουμε εμείς;

 

Η ανάβασή μας θα ξεκινήσει από το Σκαμνέλι Ιωαννίνων.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: 11+

Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου (τηλ. 6971935482)

Διανυκτέρευση: σε σκηνές στο Σκαμνέλι (στην περιοχή λειτουργούν ξενώνες για όποιον δε θέλει να διανυκτερεύσει σε σκηνή)

Αναχώρηση:  Σάββατο απόγευμα

Για την ανάβαση στην κορυφή απαιτείται ο κατάλληλος εξοπλισμός (κράνος, μποντριέ και υλικά αυτασφάλισης) καθώς και εμπειρία στις τεχνικές ραπέλ και αναρρίχησης. Η ανάβαση στην κορυφή θα γίνει ΜΟΝΟ από μέλη της ομάδας που έχουν αναρριχητική εμπειρία

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.