Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Τον όμορφο Σμόλικα με την παγωμένη του Δρακόλιμνη θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε με τον ορειβατικό σύλλογο Άρτας. 

Η ανάβασή μας ξεκινάει μέσα από το χωριό Πάδες και καθώς ανηφορίζουμε βγαίνουμε από τα δάση οξιάς και σιγά σιγά μπαίνουμε σε δάσος μαύρης πεύκης. Η θέα γίνεται όλο και πιο όμορφη και μπορούμε να ατενίσουμε την οροσειρά της Τύμφης πίσω μας. Σύντομα βγαίνουμε από το δάσος και μόνο μερικά σκόρπια ρόμπολα καταφέρνουν να αντισταθούν στον αέρα, το κρύο και τους κεραυνούς. Σιγά σιγά πλησιάζουμε τη μαγική Δρακόλιμνη, η οποία βρίσκεται μόλις 1:30 ώρα από την κορυφή. Από την κορυφή έχουμε πανοραμική θέα προς τη Νεμέρτσικα, την Τύμφη, το Περιστέρι και τα Τζουμέρκα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιολέ και κραμπόν (σωστά προσαρμοσμένα) καθώς και να γνωρίζουν τη χρήση τους.

Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας: περίπου 8

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης (τηλ. 6976887041)

Ανάβαση: από Πάδες Κόντισας

Διανυκτέρευση: σε ξενώνα και σκηνές

Αναχώρηση: Σάββατο 3:00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Ο ΕΟΣ Άρτας πηγαίνει Σαμοθράκη!!!

Εκμεταλλευτείτε την μοναδική ευκαιρία και ελάτε μαζί μας να γνωρίσετε ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της Ελλάδας. Με πλούσια ιστορία και φυσικό τοπίο θα μαγέψει τον κάθε επισκέπτη. Ένα νησί με δυνατά ενεργειακά πεδία που όποιος το επισκέπτεται φεύγει αλλαγμένος. 

Μία εξόρμηση κατάλληλη για όλους μιας και το πρόγραμμά μας δεν θα είναι αμιγώς ορειβατικό δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν το νησί καλύτερα.

Ελάτε όμως να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ξεκινώντας από την ιστορία του και γνωρίζοντας κάποια από τα μέρη που θα επισκεφτούμε.

Σαμοθράκη, ένα νησί που η ιστορία του φθάνει στον Ορφισμό. Νησί που κατοικήθηκε από Πελασγούς Δωριείς με πολύ στενές σχέσεις με την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Ήπειρος Άπειρος Χώρα, εμφανίστηκε στις πρώτες σελίδες συνέντευξη του αναρριχητή Βασίλη Μπαλαμάτσια τον οποίο παρουσιάζει ως πρόεδρο του συλλόγου μας, ενώ είναι ο κύριος Λεωνίδας Σπαής. Μετά από επικοινωνία του κ. Μπαλαμάτσια με μέλος του συλλόγου και για την αποκατάσταση της αλήθειας ο κ. Μπαλαμάτσιας έγραψε την παρακάτω επιστολή: 

Κατόπιν των όσων δημοσιεύτηκαν στο έντυπο «Ήπειρος Άπειρος Χώρα», τεύχος 196 (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2017), σας γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, στο οποίο «βαφτίζομαι» Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Άρτας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσα κάτι τέτοιο στην δημοσιογράφο αλλά και ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάτι ανάλογο. Δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω πρόσωπα και καταστάσεις του Ε.Ο.Σ. Άρτας, στον οποίο δεν υπήρξα ποτέ ούτε μέλος.

Θέλω να πιστεύω ότι γράφτηκε εκ παραδρομής από τον εκδότη καθώς έδωσα μια συνέντευξη, η οποία όμως αφορούσε την αναρρίχηση, με την ιδιότητα μου ως ένας απλός αναρριχητής και τίποτε παραπάνω. Η συνέντευξη μου ξεκινά από την ερώτηση «Εσείς πότε και πως ξεκινήσατε τις αναρριχήσεις» και καταλήγει με την απάντησή μου στην τελευταία ερώτηση ΠΡΙΝ την έκφραση «Πρόεδρε σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλές κορφές και καλές αναρριχήσεις».

Συνεπώς, αν η συνέντευξη μου μπήκε λόγω συσχετισμού με το άρθρο του Ε.Ο.Σ. Άρτας, δεν ευθύνομαι εγώ και έχω ήδη ζητήσει από το έντυπο να αποκαταστήσει την ορθότητα του σχετικού δημοσιεύματος.

Ζητώ εκ των προτέρων την κατανόησή σας καθώς βρέθηκα και εγώ προ εκπλήξεως με την συγκεκριμένη «συγχώνευση» των άρθρων.

Με εκτίμηση

Βασίλης Μπαλαμάτσιας

«ταπεινός αναρριχητής»

                                                                             

Ζητάμε από το περιοδικό Ήπειρος Άπειρος Χώρα άμεση αποκατάσταση της αλήθειας στο επόμενο τεύχος αλλά και ενημέρωση των αναγνωστών του μέσω της σελίδας του περιοδικού στο διαδίκτυο. 

  

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε pdf εδώ 

 

Ιανουάριος

14/01 Κοπή πίτας Καταφύγιο Καταρράκτη

Περισσότερα...

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε στο σύλλογό μας ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για περιπατητικές- πεζοπορικές εξορμήσεις. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των εξορμήσεων αυτών. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 

 

Λεωνίδας Σπαής 6944974151

Ίνα Ασλανίδη (μόνο απόγευμα) 6973526711

Με το γραφείο του Συλλόγου Τζαβέλα 7 Δευ-Τετ-Παρ (21:00-22:00), τηλ. 26810-28030

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
672412

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 επισκέπτες και κανένα μέλος