Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Στην ορεινή Αλμωπία μας οδηγούν τα βήματά μας για την αναζήτηση των χρωμάτων του φθινοπώρου. Το βασίλειο της οξιάς, όπως αποκαλείται από πολλούς το Πίνοβο, προσφέρει απλόχερα την ομορφιά του στους λιγοστούς επισκέπτες. Πυκνά δάση οξιάς με ελάχιστη πεύκη και δάση βελανιδιάς καλύπτουν τους πρόποδες, ενώ ψηλότερα κυριαρχούν τα αλπικά λιβάδια όπου το καλοκαίρι μπορεί κανείς να χορτάσει από τα άγρια μύρτιλλα που φύονται.

Φέτος θα πραγματοποιήσουμε μια όμορφη διάσχιση που θα μας επιτρέψει να χαρούμε το μεγαλείο το φθινοπώρου αλλά και αυτού του όμορφου ορεινού όγκου που τόσο μας έχει εντυπωσιάσει. Ξεκινάμε από το χωριό της Θηρεόπετρας και από εκεί ανεβαίνουμε στην κορυφή του Πίνοβου, συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή του εντυπωσιακού Βίσογκρατ και καταλήγουμε στο Αετοχώρι.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας:

Υψομετρική διαφορά:

Αρχηγός: Χρήστος Νούτσος

Διανυκτέρευση:

Αναχώρηση:  Σάββατο από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1410549

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 επισκέπτες και κανένα μέλος