Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η Τσούκα Ρόσσα (Κόκκινη κορυφή στα βλάχικα) δεν είναι ακριβώς μία κορυφή, είναι δύο, ίσως και τρεις... Μια στενή κορυφογραμμή φεύγει από τον κύριο όγκο του βουνού και στην άκρη της μια απόκρημνη κορυφή υψώνεται. Η συνέχεια μοιάζει με καρδιογράφημα, καρδιάς που πάλλεται με χτύπο δυνατό. Ένα κάθετο πέρασμα που απαιτεί κατάβαση με ραπέλ και σκαρφάλωμα στην επιστροφή, κόβει τη συνέχεια προς τη δεύτερη και κατά ελάχιστα μέτρα ψηλότερη κορυφή της Τσούκα Ρόσσα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι φτάνουν μόνο έως την πρώτη κορυφή.
Εμείς που θα φτάσουμε;

 

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας:

Υψομετρική διαφορά:

Αρχηγός: Μαρία Κίτσιου

Διανυκτέρευση:

Αναχώρηση:  Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1410471

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 επισκέπτες και κανένα μέλος