Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η προγραμματισμένη για φέτος διάσχιση θα κινηθεί στους ορεινούς όγκους της  Πίνδου δίνοντας την ευκαιρία να διασχίσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εντυπωσιακού αυτού ορεινού όγκου. Στο πέρασμά μας θα συναντήσουμε τις εντυπωσιακές Λίμνες Φλέγγες, θα διασχίσουμε τη Βάλια Κάλντα, θα περπατήσουμε σε παλιό μονοπάτι που ενώνει τη Βωβούσα με τη Σαμαρίνα και από εκεί θα κατακτήσουμε το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας τον Σμολικα (2.637μ.),  περνώντας από την κορυφή Μόσια (2.610μ) και τη Δρακόλιμνη, για να καταλήξουμε στους Πάδες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 30/08: Εκκίνηση στις 6 το πρωί από την πλατεία Ζέρβα και μεταφορά μέχρι την αρχή του μονοπατιού στη Λίμνη Πηγών Αώου στο Μέτσοβο. Ανάβαση στην κορυφή Φλέγγα και από εκεί πεζοπορία μέχρι τη Βοβούσα μέσα από τη Βάλια Κάλντα.

Διανυκτέρευση σε σκηνές.

Βαθμός Δυσκολίας:  3
Ώρες πορείας: περίπου 10


Σάββατο 31/08: Μέσα από ένα παλιό μονοπάτι θα κινηθούμε προς το ορεινότερο χωριό της Ελλάδας τη Σαμαρίνα. Μία πανέμορφη διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα διασχίσουμε ρέματα μέσα σε καταπράσινα δάση φυλλοβόλων για να φτάσουμε στο Δίστρατο. Από εκεί το τοπίο αλλάζει και πλέον κινούμαστε σε δάσος κωνοφόρων το οποίο προσφέρει θέα προς το τη Βάλια Κίρνα, τη Μόσια και το Σμόλικα και θα μας οδηγήσει στη Σαμαρίνα.

Διανυκτέρευση σε σκηνές.

Βαθμός Δυσκολίας:  3
Ώρες πορείας: περίπου 12

Κυριακή 1/09: Η τελευταία μέρα της διάσχισης θα μας οδηγήσει στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μας και ο σχεδιασμός της διαδρομής θα μας επιτρέψει να χαρούμε στο έπακρο το μεγαλείο του. Το άγριο τοπίο που κυριαρχεί ανατολικά από τη μεριά της Σαμαρίνας και θα συναντήσουμε ανεβαίνοντας στη Μόσια 1 & 2 και τον Σμόλικα δίνει τη θέση του σε αλπικά λιβάδια που καταλήγουν στη Δρακόλιμνη ανατολικά. Εμείς μέσα από ένα πανέμορφο δάσος κωνοφόρων και έχοντας απέναντί μας την Τύμφη θα καταλήξουμε στο χωριό Πάδες.

Βαθμός Δυσκολίας:  3
Ώρες πορείας: περίπου 12

Κόστος συμμετοχής: περίπου 50Ε

Περιορισμένος αριθμός θέσεων (22)

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται μετακίνηση με λεωφορείο από την Άρτα μέχρι το ξεκίνημα της διαδρομής στις πηγές Αώου (περίπου 140χμ) την πρώτη μέρα, η παραλαβή μας από τους Πάδες και η μεταφορά μας στην Άρτα (περίπου 160χμ) την τελευταία μέρα καθώς και το όχημα υποστήριξης που θα μεταφέρει τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα.

 

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης (τηλ. 6976887041)

Αναχώρηση: Παρασκευή στις 6:00 από την πλατεία Ζέρβα. 

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.