Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η Βαράσοβα είναι ένας τεράστιος ασβεστολιθικός όγκος που βρισκεται δυτικά του Αντιρρίου. Το όνομά της κατά την αρχαιότητα ήταν Χάλκεια ενώ κατά την εποχή του Βυζαντίου ασκήτευε εκεί μεγάλος αριθμός μοναχών, όπως μαρτυρούν οι ερειπωμένες μονές και τα ασκηταριά. Στην κορυφή υπάρχει εντυπωσιακό πλάτωμα με πηγάδι. Αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αναρρίχηση μέχρι το '90 που εκτοπίστηκε από τα πεδία στο Λεωνίδιο και την Κάλυμνο. 

Παρά το έντονο και άγριο ανάγλυφο η πρόσβαση στην κορυφή γίνεται από ομαλό μονοπάτι κατάλληλο για κάθε πεζοπόρο. Στο τέλος της εκδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μπάνιο οπότε μην ξεχάσετε τα μαγιώ σας!!

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας:  

Αρχηγός: Λεωνίδας Σπαής

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
798047

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος