Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ο μεγάλος αριθμός μονοπατιών αλλά και οι φυσικές ομορφίες έχουν αναδείξει την Τύμφη σε έναν από τους πιο δημοφιλής ορειβατικούς προορισμούς. Εμείς επιλέξαμε να ανανεώσουμε τη γνωριμία μας με κάποια από τα μέρη που δεν έχουν πολλούς επισκέπτες. Έτσι ξεκινάμε την ανάβασή μας από την Κόνιτσα και αφού περπατήσουμε στον παραποτάμιο δρόμο του Αώου φτάνουμε στη Μονή Στομίου. Από εκεί αρχίζει η ανάβασή μας μέσα από το πέρασμα της Νταβάλιστας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μακριά από τα πολυσύχναστα μονοπάτια την ομορφιά της Τύμφης. Κωνοφόρα αλλά και φυλλοβόλα δέντρα δημιουργούν ένα όμορφο θέαμα και μας προσφέρουν τη σκιά τους. Στη συνέχεια το μονοπάτι μας τραβερσάρει για λίγη ώρα ώσπου να βρει το πέρασμα της Νταβάλιστας και να ανέβει προς τα πάνω μέσα από ένα στενό ρέμα. Φτάνοντας στο τέλος του μπορούμε να επιλέξουμε να επισκεφτούμε τη Δρακόλιμνη ή να συνεχίσουμε για το καταφύγιο όπου θα γίνει και η διανυκτέρευσή μας.

Την επόμενη μέρα αρχίζουμε την πορεία μας κινούμενοι κάτω από την κορυφή του Λάπατου ενώ η κατάβασή μας θα γίνει από τη σκάλα Φαρμάκη η οποία αρχικά κατηφορίζει μέχρι να βρεθούμε σε μικρή ρεματιά την οποία και ακολουθούμε για λίγο. Στη συνέχεια η διαδρομή μας ανεβαίνει για να κινηθεί σε ράχη από όπου θα κατηφορίσει μέχρι το πεδίο βολής στην Κόνιτσα.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας:  

Αρχηγός: Κίμωνας Καλλιακάτσος τηλ. 6972241729

Αναχώρηση: Σάββατο  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
799860

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 44 επισκέπτες και κανένα μέλος