Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Διαδρομή: Πράμαντα - Άγναντα

Μία όμορφη και εύκολη διαδρομή που θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε το χιονισμένο τοπίο των Τζουμέρκων. Ξεκινάμε το περπάτημά μας από το κεφαλοχώρι των Πραμάντων και αφού ανηφορίσουμε αρκετά αρχίζουμε να τραβερσάρουμε στα ριζά της Στρογγούλας από όπου θαυμάζουμε και τη θέα προς αυτή. Στη συνέχεια κινούμαστε πάνω από τους Κτιστάδες και σύντομα φτάνουμε στο εκκλησάκι της Ανάληψης από όπου μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα προς τα Τζουμέρκα και την εντυπωσιακή κορυφή Ρόκα. Από εκεί κατηφορίζουμε από το παλιό μονοπάτι μέχρι το χωριό των Αγνάντων.

Υλικό από την περσινή μας εξόρμηση στην περιοχή εδώ.

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: 

Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης

Διαδρομή: Ανάβαση στη Στρογγούλα (2.107μ)

Η πεζοπορία μας ξεκινάει ανεβαίνοντας το μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Ανάληψης και στη συνέχεια κινούμαστε πάνω σε ράχη η οποία θα μας βγάλει στην κορυφογραμμή των Τζουμέρκων.  Από εδώ έχουμε καταπληκτική θέα προς τις κορυφές των Τζουμέρκων, την Τύμφη, τον Τόμαρο, την Κακαρδίτσα αλλά και τον κόλπο του Αμβρακικού. Συνεχίζουμε περπατώντας στην κορυφογραμμή απολαμβάνοντας τη θέα μέχρι την κορυφή της Στρογγούλας. Η επιστροφή γίνεται από την ίδια μεριά.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες εδώ.

 Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας: 

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
671995

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος