Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Μια από τις πιο δημοφιλής και όμορφες διαδρομές της Ηπείρου θα ακολουθήσουμε με τον ορειβατικό σύλλογο. Θα ξεκινήσουμε από πανέμορφο χωριό των Καλαρρυτών και μέσα από ένα παλιό μονοπάτι θα κατεβούμε στο ρέμα του Χρούσια και θα ανεβούμε στο Συρράκο.

Η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη μεγαλύτερη διαδρομή θα ξεκινήσει από τους Καλαρρύτες και αφού κατέβει στις πηγές του Χρούσια και περάσει το πανέμορφο πέτρινο γεφύρι της Κουιάσας για να συνεχίσει την πορεία προς το Συρράκο. Από εκεί θα περπατήσει στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί στον Χρούσια ποταμό και στη συνέχεια στους Καλαρρύτες.

Τη διαδρομή μας θα συντροφεύουν το κελάρισμα του νερού και το θρόισμα των φύλλων. Πανέμορφοι καταρράκτες θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας ενώ την παράσταση θα κλέψει το παλιό πέτρινο γεφύρι της Κουϊάσας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Διαδρομές

1. Καλαρρύτες - Συρράκο - Καλαρρύτες

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: περίπου 

2.  Καλαρρύτες - Πηγές Χρούσια- Συρράκο - Καλαρρύτες

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας: περίπου 

 

Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης

 

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
703293

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 επισκέπτες και κανένα μέλος