Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Το Ζαγόρι με την φυσική ποικιλομορφία του είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Βαθιές χαράδρες, αναρίθμητες ρεματιές, επιβλητικές ορθοπλαγιές, ψηλές κορυφές, πυκνά δάση,  κατάφυτες πλαγιές,  ποτάμια και  ρέματα, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.  Στον χώρο αυτόν  εντάσσονται πενήντα περίπου χωριά  που με τα πέτρινα σπίτια τους , τα πλούσια αρχοντικά τους , τις περίτεχνες εκκλησίες τους και  τις γραφικές  πλατείες τους, συμπληρώνουν την φυσική ομορφιά του τοπίου.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς αυτόν τον τόπο είναι να περιδιαβεί πεζοπορώντας τα μονοπάτια του. Ακολουθώντας τα θα συναντήσει λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινες σκάλες λαξευμένες  στις απότομες πλαγιές και  εντυπωσιακά γεφύρια που ενώνουν τις όχθες ρεμάτων και ποταμών, στοιχεία που μαρτυρούν τον πολιτισμό και τον πλούτο της περιοχής.

Το Ζαγόρι διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών. Οι περισσότερες ακολουθούν τα παλιά μονοπάτια με τα οποία επικοινωνούσαν στο παρελθόν τα χωριά. Άλλες πάλι οδηγούν σε μοναστήρια και εκκλησίες ή διασχίζουν φαράγγια και κάποιες δυσκολότερες οδηγούν στις ψηλές κορυφές της Τύμφης.

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας:

Υψομετρική διαφορά:

Απόσταση:

Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης

Αναχώρηση: Σάββατο από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1410441

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 επισκέπτες και κανένα μέλος