Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Μια εύκολη διαδρομή με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον αφού θα κινηθούμε σε μονοπάτια παλιά και χαμένα στο χρόνο... Όμορφες εικόνες θα ξεπροβάλλουν σε κάθε μας βήμα ενώ το περπάτημά μας θα συντροφεύει άλλοτε το θρόισμα του ανέμου στα φύλλα και άλλοτε η ηρεμία του τοπίου. Θα περάσουμε δύο από τα πιο όμορφα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, του Κόκορη και του Μίσιου. Ενώ στο τέλος της διαδρομής θα περπατήσουμε σε γνωστή σκάλα της Βίτσας άλλοτε λαξεμένη στο βράχο και άλλοτε κατασκευασμένη από ξερολιθιά. Βγαίνοντας για λίγο από το μονοπάτι φτάνουμε στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που μας χαρίζει υπέροχη θέα προς τη χαράδρα και το γεφύρι του Μίσιου.

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας:  περίπου

Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.