Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Μία πανέμορφη και απαιτητική εξόρμηση ιδανική για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα προκλητικά Τζουμέρκα. Η πορεία μας ξεκινάει ανεβαίνοντας στο Σταυρό, μια ανάβαση που χαρίζει υπέροχη θέα προς τα Τζουμέρκα και θα μας κάνει να κερδίσουμε γρήγορα υψόμετρο. Συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή και πλέον εκτός από τα Τζουμέρκα μπορούμε να θαυμάσουμε και την Κακαρδίτσα ενώ αν υπάρχει διαύγεια το βλέμμα μας θα σταματήσει στον Όλυμπο. Συνεχίζουμε περπατώντας στην κορυφογραμμή μέχρι να βρούμε το κατέβασμα για την άγνωστη σε πολλούς Σκάλα Τσίγα.  Η κυκλική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μας οδηγεί προς το Αυτί από όπου πλέον έχουμε και θέα προς τα Όρη Βάλτου, τα Άγραφα και την κοιλάδα του Αχελώου. Οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου θα μας συντροφεύσουν στην κατάβασή μας στο Μπαλντενέσι. 

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: 

Αρχηγός:  Χρήστος Νούτσος

Αναχώρηση: Σάββατο :00  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

 Διανυκτέρευση: σε σκηνές και στο καταφύγιο Μελισσουργών

Αρχηγός:

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.