Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Εκεί που οι νοτιοδυτικές πλαγιές της Τραπεζίτσας σμίγουν με τις βοριοδυτικές πλαγιές της Τύμφης σχηματίζεται η μεγαλειώδης χαράδρα του ποταμού Αώου. Φωλιασμένη μέσα στην αγκαλιά της βρίσκεται η Μονή Στομίου. Η Μονή Στομίου μεταφέρθηκε στη σημερινή της θέση το 1774 από τον ηγούμενο Κωνσταντίνο. Αρχικά ήταν χτισμένη (το 1442) στις πλαγιές της Τραπεζίτσας όπου μέχρι και σήμερα διασώζονται τα ερείπια γνωστά με την ονομασία Παλαιομονάστηρο. Το 1943 καταστράφηκε από τους Γερμανούς και διασώθηκε μόνο ο ναός. 

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το επιβλητικό γεφύρι της Κόνιτσας περπατάμε παράλληλα με τον ποταμό Αώο σε παλιό μονοπάτι ενώ μπροστά μας απλώνεται ανεμπόδιστα η θέα προς την χιονοσκέπαστη Γκαμήλα.

βαθμός δυσκολίας 1 κατάλληλη και για παιδιά

Ώρες πορείας 4


Η ανάβαση στο Ροϊδοβούνι είναι μια από τις ωραιότερες που μπορεί να κάνει κανείς στην Ήπειρο. Το Ροϊδοβούνι είναι μια από τις κορυφές της Τραπεζίτσας που βρίσκεται στην Κόνιτσα. Η ανάβαση γίνεται μέσα από πυκνό και εντυπωσιακό δάσος το οποίο φτάνει σχεδόν μέχρι την κορυφή. Δείτε φωτογραφίες εδώ

βαθμός δυσκολίας 2

Ώρες πορείας 

Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης

 

Αναχώρηση: Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.