Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://www.eosartas.grimages/anakoinwseis/programma_2018/2019_erymanthos-mountain.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Ο Ερύμανθος ή Ωλενός είναι επίμηκες και με πολλές κορυφές όρος, που εκτείνεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και στα όρια των νομών Αχαΐας και Ηλείας. Με άφθονα νερά ρέουν, σχεδόν όλο το χρόνο, στις πλαγιές του και δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες αλλά και έντονο ανάγλυφο είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Πελοποννήσου. Η ψηλότερη κορυφή του είναι ο Ωλενός (Ωλονός) στα 2.224 μ. που βρίσκεται στο έδαφος του νομού Αχαΐας και σχεδόν στα όρια με την Ηλεία. Έχει νοτιοδυτική κατεύθυνση (από βορρά προς νότο), ανατολικά δημιουργεί διακλαδώσεις όπως το Καλλιφώνι, οι Υψηλές Κορυφές και το όρος Λάμπειο.

Δείτε την προηγούμενή μας εξόρμηση εδώ.

βαθμός δυσκολίας 4

Ώρες πορείας 

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης

Διανυκτέρευση 

Αναχώρηση: Σάββατο από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

 

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1410417

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 επισκέπτες και κανένα μέλος