Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Η Σαμοθράκη εκτός από την πλούσια ιστορία της καταπλήσσει τον επισκέπτη με τις φυσικές ομορφιές της. Ένα νησί καταπράσινο όπου τα νερά κυλούν όλο το χρόνο και σχηματίζοντας εντυπωσιακές βάθρες, πανέμορφα φαράγγια με αναρίθμητους καταρράκτες. Όλα τα νερά πηγάζουν από το όρος Σάος ή Φεγγάρι στο οποίο και θα ανεβούμε.

Ενημερωθείτε για τις φυσικές ομορφιές της Σαμοθράκης εδώ και για τον πολιτισμό της εδώ.

Η εξόρμηση είναι κοινή με ΕΟΣ Ηγουμενίτσας, ΕΟΣ Ιωαννίνων και ΕΟΣ Πρέβεζας.

 

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα:

Παρασκευή 25 : Αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη από όπου με Ferry-Boat θα μεταβούμε στο νησί της Σαμοθράκης. Τακτοποίηση στους ξενώνες  και στις σκηνές.

Σάββατο 26: 

Α΄ ΟΜΑΔΑ: Θέρμα-Γριά Βάθρα-Αρχαιολογικός χώρος Παλαιόπολης και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Ώρες πορείας 2. Βαθμός δυσκολίας 1. 

Β΄ ΟΜΑΔΑ: Ανάβαση από τα Θέρμα στην κορυφή Σάος ή Φεγγάρι 1.626 μ. και επιστροφή. Ώρες πορείας 9-10. Βαθμός δυσκολίας 3.

Κυριακή 27:  Φαράγγι του «Φονιά» μέχρι την  τοποθεσία Κλείδωση Ώρες 6. Βαθμός δυσκολίας  2 . Προαιρετικό μπάνιο στις «Βάθρες»

Με την επιστροφή των ορειβατών από το φαράγγι θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Χώρα και περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό.  

Τέλος το βράδυ θα ακολουθήσει φαγητό και γλέντι σε ταβέρνα στην τοποθεσία  Προφήτης Ηλίας .

Δευτέρα 28:  Αναχώρηση με το πρώτο δρομολόγιο του Ferry-Boat.

 

Η διαμονή θα γίνει σε ξενώνες στην περιοχή Παλαιόπολη  και σε σκηνές σε ιδιωτικό οικοπεδικό χώρο συνορειβάτη μας, όπου θα υπάρχει νερό και τουαλέτα. 

Όσοι επιθυμούν να μείνουν σε ξενώνες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τα στοιχεία τους στους αρχηγούς .

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή  50 ευρώ  στον αρχηγό της εξόρμησης μέχρι τις 15 Απριλίου.

Το συνολικό κόστος της εξόρμησης, για όσους κοιμηθούν σε ξενώνα, υπολογίζεται   περίπου στα 130 ευρώ και θα εξαρτηθεί από το κατάλυμα που θα διαλέξουν. Το κόστος μετακίνησης θα ανέρθει περίπου στα 70 ευρώ.

Κατά την εγγραφή σας θα χρειαστεί ο αριθμός ταυτότητος ή διαβατηρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής Λεωνίδας Ασλανίδης 6977822897

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
797236

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 23 επισκέπτες και κανένα μέλος