Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Κατά την αρχαιότητα γνωστά ως Αροάνια όρη βρίσκονται κυρίως στο Νομό Αχαίας και από εκεί πηγάζει η Στύγα.  Ο Χελμός ξεχωρίζει για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Σε χαμηλά υψόμετρα υπάρχουν δάση φυλλοβόλων τα οποία πιο ψηλά δίνουν τη θέση τους σε δάση κεφαλληνιακής ελάτης ενώ πιο ψηλά το τοπίο γίνεται αλπικό. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε αρχίζει από το χιονοδρομικό κέντρο και μας οδηγεί μέσα από αλπικά λιβάδια στην κορυφή. Από εκεί καταβαίνουμε προς το χωριό Περιστέρα περνώντας από τα εντυπωσιακά Ύδατα Στυγός.

Διαδρομές: 

1. Χιονοδρομικό - Ψηλή Κορυφή (2.350μ) - Ύδατα Στυγός - Περιστέρα

Βαθμός Δυσκολίας:  3 

Ώρες πορείας: 

 

2. Περιστέρα - Ύδατα Στυγός

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: 

 

Αρχηγός:  Λεωνίδας Ασλανίδης

Ανάβαση: από Περιστέρα

Αναχώρηση: Σάββατο  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
799896

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 επισκέπτες και κανένα μέλος