Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ένα από τα πιο όμορφα και συνάμα άγνωστα βουνά της περιοχής μας είναι το Χατζή. Βρίσκεται πάνω από τη Μεσοχώρα και αποτελεί το τελευταίο σύνορο ανάμεσα στα Άγραφα και τα Όρη Βάλτου. Οι κορυφές του παρουσιάζουν έντονο ορειβατικό και αναρριχητικό ενδιαφέρον. Τα αλπικά και υποαλπικά λιβάδια του προσφέρουν θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Μία ανάβαση που κανένας δεν πρέπει να χάσει! 

Τα έλατα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο κομμάτι του βουνού, ενώ μέσα σε ρέματα και φαράγγια φύονται και φυλλοβόλα δέντρα, όπως πλατάνια και καστανιές. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη άγριας ζωής, μεταξύ των οποίων αρκούδες, λύκοι, αγριογούρουνα και αετοί.

Στους πρόποδες του όρους έχει κατασκευαστεί το φράγμα της Μεσοχώρας, με στόχο την εκτροπή του Αχελώου και την χρήση της δύναμης του νερού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας- ακόμα ένα παράδειγμα ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση, που αναμένεται να καταστρέψει μία τεράστια έκταση μοναδικού φυσικού κάλους, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το τοπικό, και όχι μόνο, οικοσύστημα.

Για την ανάβασή μας θα χρησιμοποιήσουμε ένα μονοπάτι που πρόσφατα εντοπίστηκε και καθαρίστηκε από το Ορειβατικό Τμήμα της ΕΥΔΑΠ και έχει ως αφετηρία το χωριό Μυρόφυλλο.

Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας:

Υψομετρική διαφορά:

Απόσταση:

Αρχηγός: Βασίλης Ζολώτας

Αναχώρηση: Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
1410422

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος