Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.


Warning: copy(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://www.eosartas.grimages/anakoinwseis/syndromes.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/arta2013/public_html/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Μια από τις πιο δημοφιλής και όμορφες διαδρομές της Ηπείρου θα ακολουθήσουμε με τον ορειβατικό σύλλογο. Θα ξεκινήσουμε από πανέμορφο χωριό των Καλαρρυτών και μέσα από ένα παλιό μονοπάτι θα κατεβούμε στο ρέμα του Χρούσια και θα ανεβούμε στο Συρράκο.

Η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη μεγαλύτερη διαδρομή θα ξεκινήσει από τους Καλαρρύτες και αφού ανέβει στο πέρασμα του Μπάρου θα κατέβει στις πηγές του Χρούσια. Εκεί θα περάσει το πανέμορφο πέτρινο γεφύρι της Κουιάσας για να συνεχίσει την πορεία προς το Συρράκο. Από εκεί θα περπατήσει στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί στον Χρούσια ποταμό και στη συνέχεια στους Καλαρρύτες.

Τη διαδρομή μας θα συντροφεύουν το κελάρισμα του νερού και το θρόισμα των φύλλων. Πανέμορφοι καταρράκτες θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας ενώ την παράσταση θα κλέψει το παλιό πέτρινο γεφύρι της Κουϊάσας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Διαδρομές

1. Καλαρρύτες - Συρράκο - Καλαρρύτες

Βαθμός Δυσκολίας:  1

Ώρες πορείας: περίπου 3

2.  Καλαρρύτες - Πηγές Χρούσια- Συρράκο - Καλαρρύτες

Βαθμός Δυσκολίας:  2

Ώρες πορείας: περίπου 7

 

Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης (τηλ. 6944549854)

 

Αναχώρηση: 6:30 Κυριακή  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

«Τα βουνά που σκαρφαλώνουμε δεν είναι φτιαγμένα μόνο από πέτρα και πάγο αλλά και από όνειρα και επιθυμίες. Τα βουνά που σκαρφαλώνουμε είναι τα βουνά του μυαλού.»

Tο «Mountain» είναι γεμάτο σκηνές κατά τις οποίες η φύση αποκαλύπτει το αποστομωτικό της μεγαλείο, με έναν τρόπο ποιητικό και μυσταγωγικό, και στιγμιότυπα όπου ο άνθρωπος μοιάζει να φτάνει στα όρια του, όλα στην αναζήτηση για εκείνο το συστατικό που πρόκειται να δώσει νόημα στην δική του ύπαρξη. Οι εικόνες διαθέτουν μια τραχιά δύναμη που τις καθιστά από μόνες τους ιδιαίτερα εύγλωττες και αποτελεσματικές, αποκαλύπτοντας στην ουσία τη ματιά μιας δημιουργού που δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον κόσμο γύρω της αλλά και για τις δυναμικές, υπόγειες αλληλεπιδράσεις του.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί σκηνές που πραγματικά κόβουν την ανάσα με τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που προκύπτουν, αλλά και με τα καρέ που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί σε ένα ντοκιμαντέρ ή σε μια ταινία.

Τετάρτη 31/10 στο γραφείο του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας (Αμβρακίας 38) στις 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Ε.Ο.Σ. ΑΡΤΑΣ 

30η ΣΟΣΔΕΗ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 30η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου στον Τσαμαντά Φιλιατών. Φέτος ήταν η σειρά του Ε.Ο.Σ. Ηγουμενίτσας να φιλοξενήσει την εκδήλωση και παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος μετράει μόνο τρία χρόνια ζωής, τα κατάφερε υπέροχα.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας όπως κάνει από τα πρώτα χρόνια αυτής της κοινής εκδήλωσης, ήταν παρών με μέλη του για αυτή τη γιορτή της ορειβασίας. Μια εκδήλωση στην οποία δίνεται η ευκαιρία σε  παλιούς φίλους ορειβάτες να βρεθούν μεταξύ τους, να θυμηθούν παλιότερες  κοινές διαδρομές, εμπειρίες και φυσικά να δημιουργήσουν καινούργιες, να συζητήσουν θέματα  που τους απασχολούν, να μιλήσουν για σχολές εκπαίδευσης των  μελών τους, αλλά  και να πάρουν θέση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον μιας και εκεί γίνονται όλες οι δράσεις των συλλόγων.

Περισσότερα...

Ο  Ορειβατικός   Σύλλογος    Άρτας  εκφράζει την αγωνία του για τις έρευνες και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Αγωνιά γιατί το θέμα της βαριάς βιομηχανίας των υδρογονανθράκων ξεπερνάει την δική μας γενιά . 

Δηλαδή: Γεωτρήσεις,  ελικοδρόμια ακόμα και στις προστατευόμενες περιοχές, τόνοι τοξικών αερίων, όξινη βροχή, αποψίλωση δασών, χρήση χιλιάδων τόνων νερού που αναμειγνύεται με χημικές ουσίες καταλήγοντας σε χιλιάδες τόνους τοξικού πολφού ως απόβλητα, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Πρόγραμμα 2018