Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Ατενίζοντας την κορυφήΜετά από πολλές αναβολές, λόγω καιρού και εκλογών, η ανάβαση στη Στρογγούλα πραγματοποιήθηκε!! 9:20 βρισκόμαστε έξω από το εκκλησάκι της Ανάληψης στην Άγναντα. Κάποιοι έχουν περάσει εκεί τη βραδιά ενώ η υπόλοιπη ομάδα ήρθε το πρωί. Αρχίζουμε να περπατάμε στο χωματόδρομο που μετά από λίγο τον εγκαταλείπουμε για να πιάσουμε τη ράχη που θα μας οδηγήσει στην κορυφογραμμή των Τζουμέρκων.

 

Η μέρα είναι πεντακάθαρη και καθώς ανεβαίνουμε στα δεξιά μας δεσπόζει η επιβλητική Ρόκα ενώ στα αριστερά η Στρογγούλα. Το χιόνι είναι πολύ καλό, παγωμένο όσο χρειάζεται για να μην βουλιάζουμε. Λίγο μετά τη στάνη σταματάμε για να φορέσουμε τις γκέτες και τα κραμπόν και να πιάσουμε το πιολέ στα χέρια μας. Μιας και για κάποιους ήταν η πρώτη φορά που τα χρησιμοποιούσαν οι πιο έμπειροι ανέλαβαν να δώσουν οδηγίες για τη σωστή τους χρήση.

Ανεβαίνοντας την κορυφογραμμή με φόντο το ΞηροβούνιΑνεβαίνοντας και πίσω η ΡόκαΣτη κορυφογραμμή και πίσω το Γερακοβούνι

Στη κορυφογραμμή και μπροστά η ΣτρογγούλαΣτην τελική ευθεία για την κορυφήΠίσω φαίνεται ο ΚριάκουραςΗ ομάδα στην κορυφή

Σε τρεις ώρες από την Ανάληψη βρισκόμαστε στην κορυφογραμμή των Τζουμέρκων. Θαυμάζουμε τη θέα προς την Κακαρδίτσα, τον Κριάκουρα, τα Άγραφα, το Γερακοβούνι, το Αυτί, τη Ρόκα, τα Γιάννενα, το Ξηροβούνι, τον Τόμαρο, τη Νεμέρτσικα και την Τύμφη. Από εκεί σε περίπου 1:30 και κινούμενοι στην κορυφογραμμή φτάνουμε στη Στρογγούλα. Η επιστροφή γίνεται από την ίδια μεριά. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή εδώ.

Η θέα από την κορυφήΣτο δρόμο της επιστροφήςΣτο δρόμο της επιστροφήςΣτην επιστροφή και πίσω το ΓερακοβούνιΗ Ρόκα και από κάτω παγοκαταρράκτης

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
984376

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 επισκέπτες και κανένα μέλος