Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Κριάκουρας μια κορυφή που βρίσκεται πάνω από τα χωριά Θεοδώριανα και Νεράιδα. Η προσέγγισή της γίνεται συνήθως από αυτά τα χωριά. Υπάρχει όμως και μια εξίσου όμορφη αν και πολύωρη διαδρομή από τους Μελισσουργούς. Η κυκλική πορεία που ακολουθούμε έχει διάρκεια περίπου 13 ώρες. Ξεκινάμε πολύ πρωί (5:30) από το Ορειβατικό καταφύγιο των Μελισσουργών. Για κακή μας τύχη στο ρέμα Κοφερίτα έχουν πέσει πολλά βράχια, με αποτέλεσμα να μην περνάει αυτοκίνητο και να πρέπει να περπατήσουμε πολύ ώρα στο χωματόδρομο.

Περισσότερα...

Μια από τις πιο ωραίες αν και απαιτητικές αναβάσεις είναι αυτή στον Κρυάκουρα (2.181μ). Σίγουρα δεν προτείνεται σε αρχάριους και υψοφοβικούς! Η διαδρομή ξεκινάει από τη μεριά των Θεοδωριάνων, περπατώντας ουσιαστικά όλη την κορυφογραμμή μέχρι τη νότια κορυφή. Η εκδρομή έγινε μέσα σε δύο μέρες μιας και η πρόσβαση απαιτεί αρκετή ώρα από την Άρτα.

Περισσότερα...

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
797287

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 επισκέπτες και κανένα μέλος