Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Τα μέλη του συλλόγου μας πραγματοποίησαν εκπαίδευση σε τεχνικές του χειμερινού βουνού με εκπαιδευτή τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και με καταπληκτική διαύγεια επιτρέποντάς μας να χαρούμε στο έπακρο το μάθημά μας. Αφού εξοπλιστήκαμε όλοι με τα απαραίτητα υλικά: πιολέ, κραμπόν και κράνος ξεκινήσαμε προς τις πλαγιές των Τζουμέρκων. Λίγο πριν φτάσουμε στο χιόνι σταματήσαμε να βάλουμε τα κραμπόν μας και αφού τα τοποθέτησαν όλοι σωστά εκπαιδευτήκαμε στο περπάτημα σε χιόνι χωρίς κλίση. Στη συνέχεια μάθαμε τις τρεις τεχνικές (γαλλική, γερμανική και αμερικάνικη) για ανάβαση σε πλαγιά.

Αφού φτάσαμε σε πλαγιά με κατάλληλη κλίση και ποιότητα χιονιού άρχισε η εκπαίδευσή μας σε πτώσεις, αρχικά χωρίς πιολέ και στη συνέχεια με πιολέ. Κάναμε όλοι αρκετές επαναλήψεις, αρχικά δειλά αλλά στη συνέχεια όλο και με περισσότερο θάρρος. Όταν όλοι πια δοκιμάσαμε αρκετές φορές συνεχίσαμε την ανάβασή μας προς τα πάνω για να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας και σε ένα πιο τεχνικό κομμάτι.

Μιας και καταφέραμε όλοι να περάσουμε και αυτό το τεστ με επιτυχία κατευθυνθήκαμε προς τα συντρίμμια μιας χιονοστιβάδας τόσο για να εκτιμήσουμε το μέγεθός της. Παράλληλα εκπαιδευτήκαμε στο περπάτημα σε πλαγιά με κλίση με τη χρήση πιολέ και κραμπόν. Εκεί κάναμε μια μικρή εισαγωγική συζήτηση για τις χιονοστιβάδες και είναι σίγουρο πως θα πρέπει να γίνει μια εκπαίδευση σε αυτό το κομμάτι. Τέλος δοκιμάζουμε τις ικανότητές μας στις πτώσεις φορώντας πλέον το σακίδιο και το πιολέ μας.

Η μέρα μας τελειώνει όμορφα με το φεγγάρι να ανατέλλει πάνω από τις πλαγιές και εμείς να χαιρόμαστε τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με ελεγχόμενες πτώσεις σε πλαγιά, χρήση πιολέ και κραμπόν σε παγωμένο πεδίο με την βοήθεια και την ενθάρρυνση του έμπειρου δασκάλου μας Γιάννη Θεοχαρόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
967572

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 επισκέπτες και κανένα μέλος