Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Στις 29/03/2015 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, την Άρτα, ο πρώτος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου "Ο δρόμος του γιοφυριού". Τον διοργάνωσε ο δήμος Αρταίων, με τη συμμετοχή της εταιρείας Sport event. Για να οργανωθεί ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη και δουλειά από εθελοντές. Ο ΕΟΣ Άρτας δήλωσε παρών σε αυτή την προσπάθεια της οργάνωσης και του εθελοντισμού.

Αν και ο σύλλογος μας ενημερώθηκε μόλις στις 3 Μαρτίου εντούτοις κινητοποίησε όλα τα μέλη και τους φίλους του. Τελικά 25 άτομα ανέλαβαν το δύσκολο έργο να κλείσουν τους κεντρικούς δρόμους την Κυριακή το πρωί. Οι εθελοντές κάλυψαν τις θέσεις από την αφετηρία του αγώνα, μέσα στο Κάστρο της πόλης, μέχρι την οδό Γαρουφαλιά και μετά, λόγω έλλειψης εθελοντών, από την οδό Γαρουφαλιά μέχρι τον τερματισμό. Το πρωί της Κυριακής όλοι οι εθελοντές ήταν στις θέσεις που τους είχε ορίσει την προηγούμενη μέρα η οργανωτική επιτροπή. Ακόμα 15 μέλη του συλλόγου πήραν μέρος στα 5 και 21χμ.

 

Οι εθελοντές του ΕΟΣ ΆρταςΟ νικητής των 5χμ ο Ιωάννης ΚαρέτσοςΟ νικητής στα 21χμ, Μιχάλης Παρμάκης

Πρώτα δίνεται η εκκίνηση των 21χμ στις 9:40πμ και ένα πολύχρωμο και πολύβουο ποτάμι ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης. Περνώντας μπροστά από το ναό της Αγίας Θεοδώρας και διαμέσου της Β. Πύρρου και της Πέτρου Γαρουφαλιά, οι δρομείς βγαίνουν στον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Περνάνε πάνω από την καινούρια γέφυρα, με θέα το ιστορικό γεφύρι της Άρτας και μπαίνουν στην οδό Εσπερίδων με κατεύθυνση τη Γραμμενίτσα. Ακολούθως, περνώντας δίπλα από την Παναγία των Βλαχερνών, ανεβαίνουν στο Πουρνάρι 2 και δίπλα από την τεχνητή λίμνη φτάνουν στο Πουρνάρι 1. Περνάνε κάτω από τη Μονή Θεοτοκίου και δίπλα από την Κυράτσα φτάνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο. Διασχίζουν όλη την περιφερειακή οδό μέχρι το Δημαρχείο και φτάνουν πάλι στην οδό Γαρουφαλιά για να εισέλθουν στην πόλη. Διαμέσου της οδού Κομμένου περνάνε μπροστά από τον επιβλητικό ναό της Παρηγορήτριας και διασχίζουν όλη τη Β. Κωνσταντίνου για να εισέλθουν στην τελική ευθεία για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία, Εθνικής Αντίστασης. Στόχος της οργανωτικής επιτροπής ήταν να περάσουν οι δρομείς μπροστά από τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης μας.

Ο αγώνας των 5χμ ξεκίνησε και αυτός από το Κάστρο και φτάνοντας μέχρι το γεφύρι γύρισε πάλι μέσα στην πόλη με τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Νικητής στα 21χμ ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο 1:11:18 και στα 5χμ ο Ιωάννης Καρέτσος με χρόνο 18:22.

Το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα Σκουφά έγινε η βράβευση παλιών αλλά και νέων αθλητών  στίβου της πόλης μας. Μια εκδήλωση που τίμησε όσους αθλητές πρόσφεραν στον αθλητισμό και στην ανάδειξη της πόλης μας. Ευχή όλων είναι του χρόνου να επαναληφθεί ο αγώνας  με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και τυχών παραλήψεις και λάθη να μην επαναληφθούν.