Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Μια δυνατή χειμερινή εξόρμηση στα βουνά των Τρικάλων γίνεται για πρώτη φορά από το σύλλογό μας. Σκοπός η ανάβαση στη Μαρόσα και την κορυφή Όρνιο. Η Μαρόσα, το Αυγό και η Λουπάτα δημιουργούν ένα ξεχωριστό ορεινό συγκρότημα.

Μια όμορφη διαδρομή που ξεκινάει αρχικά σε δάσος ελάτης και καθώς ανηφορίζει βγαίνει σε υποαλπικά και αλπικά λιβάδια. Σύντομα φτάνουμε στην κορυφογραμμή την οποία και ακολουθούμε . Από εδώ θαυμάζουμε τις ομαλές βορειοανατολικές πλευρές που καταλήγουν σε δάσος ελάτης οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις νοτιοδυτικές που σχηματίζουν κόψεις καταλήγοντας σε απόκρημνους γκρεμούς. Φτάνοντας στην κορυφή της Μαρόσας και συνεχίζουμε για λίγο σε απότομη ράχη μέχρι την κορυφή Όρνιο (2.022μ). Η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή στα 2.044 είναι δύσκολη και απαιτητική και απευθύνεται για όσους νιώθουν άνετα να ανέβουν μια απόκρημνη κόψη σαν μαχαίρι.

Βαθμός Δυσκολίας:  5

Ώρες πορείας:  

Αρχηγός: Κίμωνας Καλιακάτσος

Ανάβαση: από Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

Διανυκτέρευση: 

Αναχώρηση: Σάββατο  από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.