Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες, πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Κάποιοι ορειβατικοί προορισμοί όσο συχνά και να τους επαναλάβεις έχουν να σου χαρίσουν καινούριες συγκινήσεις και εμπειρίες. Όποιος διαφωνεί με αυτό δεν θα έχει επισκεφτεί τον Όλυμπο. Γιατί ο Όλυμπος είναι μια περιοχή που η μια φορά δεν είναι αρκετή, γιατί οι διαδρομές στο βουνό αυτό είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να τις εξαντλήσεις. Ο Όλυμπος αποτελεί ένα από τα ωραία σημεία της Ελλάδας, ο Όλυμπος είναι ένα βουνό που πάντα σε καλεί να επιστρέφεις σε αυτό. …και ναι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας από τους πιο σπουδαίους πολιτισμούς του παρελθόντος τοποθέτησε ακριβώς εδώ ότι πιο ιερό είχε: τους Θεούς του.

 

Αναλυτικά:

Παρασκευή 29/06:Φτάνοντας στο Λιτόχωρο κατευθυνόμαστε προς τη θέση Γκορτσιά όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας και ξεκινάμε την ανάβασή μας μέσα σε δάσος οξιάς προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Κατά την ανάβασή μας θα συναντήσουμε τη θέση Μπάρμπα και τη θέση Κόκα με την επιβλητική της θέα προς το φαράγγι του Ενιπέα. Από εδώ σύντομα θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας από όπου θα έχουμε ανεμπόδιστη θέα προς τον Άθω.

Σάββατο 30/06: Η ανάβασή μας συνεχίζεται ανάμεσα από ρόμπολα τα οποία αρχίζουν να αραιώνουν σιγά σιγά μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή Σκούρτα στα 2.467μ. Πλέον μπροστά μας απλώνεται ο γνωστός "Λαιμός" μια κόψη που δεν συγχωρεί επιπολαιότητες. Στη συνέχεια περνάμε το πέρασμα του Γιόσου και φτάνουμε στο αλπικό οροπέδιο των Μουσών όπου θα περάσουμε τη νύχτα μας στα 2.600μ. 

Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε σε κάποιες από τις παρακάτω κορυφές: Μύτικας 2.917μ., Σκολιός 2.911μ., Στεφάνι 2.909μ., Προφήτης Ηλίας 2.802μ. και Τούμπα 2.801μ..

Κυριακή 1/07: Για να απολαύσουμε ολοκληρωμένα το βουνό η κατάβασή μας θα γίνει από άλλη διαδρομή. Αρχικά κινούμαστε σε μονοπάτι που χάνει γρήγορα ύψος και κατόπιν μπαίνουμε σε πυκνό δάσος κωνοφόρων. Καθώς κατεβαίνουμε συναντάμε το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, γνωστό και ως Ζολώτα (από το όνομα του διαχειριστή) το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο καταφύγιο της Ελλάδας. Κινούμαστε στο γνωστό "μονοπάτι της Σιωπής" όπου πλέον κυριαρχούν οι οξιές. Σύντομα φτάνουμε στη θέση Πριόνια και απολαμβάνουμε μια κρύα βουτιά στον Ενιπέα πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Βαθμός Δυσκολίας:  2 & 3(για όποιον ανέβει στον Μύτικα)

Αρχηγός: Λεωνίδας Σπαής (6944974151)

Αναχώρηση:   από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα. 

programma

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
822845

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 επισκέπτες και κανένα μέλος