Ακολουθήστε μας στο Facebook

facebook

 

Το είδος μας δεν γεννήθηκε μέσα στο τσιμέντο ,αλλά μέσα σε αγρια δάση και λιβάδεια. Τα μάτια μας εξελίχθηκαν για διακρίνουν τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στις χρυσαφένιες ,πρασινωπές και καφεκόκκινες αποχρώσεις των ωρίμων καρπών και των φύλλων και όχι για να αγναντεύουν το γκρίζο των πόλεων.

Σε μικρή απόσταση από την Άρτα δίπλα στη γέφυρα Τζαρή ξεκινάει το μονοπάτι της Βίδρας. Ένα αρδευτικό αυλάκι που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Σκούπας για να ποτίζουν τα χωράφια τους το οποίο εξελίχθηκε σε ένα πανέμορφο μονοπάτι. Σκεπασμένο από δέντρα στο μεγαλύτερό του μέρος κάνει εντυπωσιακά περάσματα δίπλα από τον Άραχθο προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα.

Δείτε την προηγούμενή μας εξόρμηση εδώ.

Ώρες πορείας: περίπου 6

Βαθμός δυσκολίας 1

Αναχώρηση: Κυριακή 7:00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

**** Προσοχή στην τοποθεσία αναχώρησης έχει αλλάξει *****

Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 6977822897)

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η διάσχιση των Τζουμέρκων που αναβλήθηκε λόγω κακού καιρού θα γίνει στις 6-7-8/10/2017. 

Τζουμέρκα: ένα από τα πιο άγρια βουνά της πατρίδας μας που εντυπωσιάζουν με το έντονο ανάγλυφό τους. Αλπικά λιβάδια και ημιαναρριχητικά περάσματα εντυπωσιάζουν τους ορειβάτες και τους γεμίζουν προκλήσεις. Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διήμερο γεμάτο από εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους. Εικόνες από την 1η διάσχιση θα βρείτε εδώ.

Πρόγραμμα:

1η μέρα Παρασκευή: φεύγουμε από την Άρτα το απόγευμα για το ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων όπου θα γίνει η διανυκτέρευση σε σκηνές ή στο καταφύγιο. 

2η μέρα Σάββατο: ξεκινάμε νωρίς το πρωί την ανάβασή μας στην Στρογγούλα (2.112μ) συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή περνώντας δίπλα από την εντυπωσιακή Ρόκα (2.143μ) ενώ θαυμάζουμε τη θέα προς την κοιλάδα του Αράχθου και τον Αμβρακικό κόλπο από την μια πλευρά και το σύμπλεγμα της Κακαρδίτσας από την άλλη. Από το ημιαναρριχητικό πέρασμα του Γερανοβουνίου φτάνουμε στο οροπέδιο της Μπέσενας όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση σε σκηνές.

Ώρες πορείας: 8-9

Βαθμός δυσκολίας: 4

3η μέρα Κυριακή: η μέρα μας ξεκινάει και πάλι νωρίς το πρωί και αφού περάσουμε από το Σχισμένο Λιθάρι φτάνουμε στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων το Καταφίδι (2.393μ). Από εκεί συνεχίζουμε πάνω στην κορυφογραμμή σε ύψη άνω των 2.000 μέτρων, περνάμε από το ύψωμα του Σκοπού (2.058μ) και λίγο πριν την κορυφή της Σκλάβας ακολουθούμε παλιό μονοπάτι που μας κατεβάζει χαμηλότερα σε δρόμο ο οποίος θα μας οδηγήσει στο χωριό Βουργαρέλι όπου και το τέλος της διαδρομής. Ακολουθεί η μεταφορά μας στην Άρτα.

Ώρες πορείας: 10

Βαθμός δυσκολίας: 4

 Επισήμανση: Η διάσχιση θα γίνει χωρίς κάποια υποστήριξη και οι συμμετέχοντες λόγω και της σχετικής δυσκολίας της διαδρομής θα πρέπει να είναι έμπειροι ορειβάτες και ικανοί για τη μεταφορά του αναγκαίου εξοπλισμού τους (κατασκηνωτικού κλπ) για 2 μέρες στο βουνό.

Πληροφορίες για τη διαδρομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό θα δίνονται κατόπιν επικοινωνίας με τον αρχηγό.

Χρήστο Κούρτη 6976887041 & 2681028400 (ώρες καταστημάτων)

Αρχηγός: Βασίλης Ζολώτας τηλ 6972894713

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

ΝεμέρτσικαΓια τους βαθμούς δυσκολίας πατήστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό, την κατασκήνωση και τη διατροφή στο βουνό.

Το πρόγραμμά μας για το 2017 είναι ανανεωμένο με πολλές πεζοπορικές διαδρομές ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για τέτοιες εκδρομές.   

Περισσότερα...

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε στο σύλλογό μας ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για περιπατητικές- πεζοπορικές εξορμήσεις. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των εξορμήσεων αυτών. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 

 

Λεωνίδας Σπαής 6944974151

Ίνα Ασλανίδη (μόνο απόγευμα) 6973526711

Με το γραφείο του Συλλόγου Τζαβέλα 7 Δευ-Τετ-Παρ (21:00-22:00), τηλ. 26810-28030

Για τους βαθμούς δυσκολίας πατήστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό, την κατασκήνωση και τη διατροφή στο βουνό.

 

Ιανουάριος 

10 Κοπή Πίτας, Αγ Παρασκευή Καταρράκτης

Αρχή της διαδρομής από Καταρράκτη

Αναχώρηση την Κυριακή το πρωί

Βαθμός Δυσκολίας 1

Αρχηγός : Λεωνίδας Σπαής 

Περισσότερα...